Logo MojaObčina.si
DANES
3°C
1°C
JUTRI
7°C
0°C
Oceni objavo

Alarm za poplave izdan tudi za Trzin

Po napovedih vremenoslovcev bo deževno še do jutri (5.8.), zato se lahko pojavi razlivanje Pšate tudi na območju Občine Trzin.


Ker se pričakuje, da bo Pšata danes (4.8.) še naraščala, pozivamo občane, ki živijo ob Pšati in na poplavnih območjih, da ukrepajo samozaščitno! Namestite protipoplavne vreče (danes po 10. uri bodo na voljo pri DZIR), umaknite vrednejše predmete in avtomobile ter zaščitite svoja življenja. Na nevarnost opozorite sosede, predvsem pa starejše občane, ki nimajo dostopa do Facebooka!


Vse občane in občanke pozivamo, da ne zapuščate doma, razen v nujnih primerih. Iz kletnih prostorov svoje premoženje prinesite v višja nadstropja objekta. Iz kletnih garaž umaknite vozila.


Za pomoč gasilcev pokličite številko 112, v primeru, da jih ne boste dobili, pokličite PGD Trzin na tel. št. 01 56 44 660. Zaradi izrednih razmer sta obe številki težko dosegljivi, zato večkrat kličite na 112.


Ne zapuščajte domov in poskrbite za lastno varnost.


O vseh spremembah bomo redno poročali, zato spremljajte objave na naši spletni strani in v medijih in se ravnajte po navodilih.


(vir: Facebook - Prostovoljno gasilsko društvo Trzin in Trzinski Odsev)


Oglejte si tudi