Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
10°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

ZA ZDRAVLJENJE VZROKOV BOLEZNI

Z velikim veseljem vam predstavljam eno od poti do notranjega miru, radosti, svežine in zdravja.
Bachove cvetne esence imajo predvsem preprečevalni učinek, delujejo na neharmonična čustva, ki jih pomagajo uravnovesiti, še preden bi se pokazala na telesu. To je bilo glavno izhodišče angleškega zdravnika, utemeljitelja cvetnih esenc, Dr. Edwarda Bacha.  Deloval je v tridesetih letih prejšnjega stoletja. Tako imajo esence devetdesetletno tradicijo uspešnega odpravljanja čustev kot so strah, dvom, malodušje, netolerantnost, nepotrpežljivost, pomanjkanje energije, breme odgovornosti, jeze, posledice šokov, ponavljanje vedno istih misli,… Posledica jemanja cvetnih esenc je mir, ravnovesje ter tiho zadovoljstvo v sebi.

Narejene so iz cvetov rastlin pomočjo studenčne vode in konzervansa alkohola ali glicerina. So popolnoma naravna zdravila primerna za odrasle, otroke, živali in rastline. Lepo se ujamejo tudi s klasičnimi oblikami zdravljenja. Sistem Bachovih cvetnih esenc vsebuje 38 različnih cvetov, ki pokrivajo vsa osnovna čustvena stanja človeka. Primeren cvet najdemo tako, da prepoznamo svoje stanje in na podlagi tega določimo ustrezen cvet. Kapljice jemljemo razredčene v vodi, po požirkih čez dan. Čas enega tretmaja je od 4 do 6 tednov. V posameznih primerih tudi eno leto. Potrebna je vztrajnost in zaupanje, kapljice zagotovo delujejo, razen v primeru, da izberemo cvet, ki ga v resnici ne potrebujemo. Torej nam nikakor ne morejo škodovati in nimajo nobenih stranskih učinkov. Je pa res, da v določenih primerih za nekaj dni lahko še poslabšajo negativno čustven stanje, to je zato, ker je bilo potlačeno in mora priti na površje, da ga lahko ozavestimo, kasneje pa nas energija cveta popolnoma pozdravi. Brez skrbi, tako zagotovo vemo, da so na delu kapljice, ki imajo najboljši namen. Čudovito je, da imamo na razpolago za katerokoli stanje cvetove narave, tako rekoč vedno pri roki. Le vedeti moramo, da zdravilo obstaja in si pomagati, kadar je to potrebno. Ni nam potrebno trpeti, le toliko, da se naučimo določene lekcije, potem pa jadrno naprej.

Navajam zgolj osnovne informacije, dobro je vedeti več, ker je vsak človek nekaj posebnega in lahko za posameznika velja drugače.

Veliko obširnejše in predvsem bolj občuteno je predavanje o cvetnih esencah, na katerega vas vabimo, da se ga udeležite v Kranju v Medgeneracijskem centru na Hujah, 1.septembra.

Več o tem piše med dogodki.

 Tannja Yrska, univ. dipl. inž. gozd., Zavod PraNa, zavod za prepoznavanje pranarave prostora, človeka, Preddvor

Oglejte si tudi