Logo MojaObčina.si
JUTRI
8°C
4°C
ČET.
10°C
4°C
Oceni objavo

Povečanje programa logoped v Zdravstvenem domu Tržič

Občina Tržič je v mesecu januarju v sodelovanju z vsemi tremi tržiškimi osnovnimi šolami, vrtcem in Zdravstvenim domom Tržič na Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Območna enota Kranj, naslovila prošnjo za povečanje programa logoped za Osnovno zdravstvo Gorenjske, enota Zdravstveni dom Tržič. 

Na sestanku med predstavniki zgoraj navedenih organizacij, ki je potekal v začetku januarja, je bilo izpostavljeno, da so čakalne vrste v logopedskih ambulantah dolge in se še podaljšujejo v nerazumno dolge. Ugotovljeno je bilo, da ima Zdravstveni dom Tržič možnost zaposliti logopeda v deležu 0,5 programa, kar pa je bistveno premalo glede na potrebe v lokalnem okolju. Ostali del priznanega programa mentalno higienski dispanzer (MHD) v deležu 0,5 je namenjen psihologu, čemur se je prav tako nemogoče odreči.

Naši prošnji so na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije prisluhnili in ji bodo ugodili, kar pomeni, da bo program logoped povečan za 0,5 programa. Sredi leta se v Zdravstvenem domu Tržič tako predvideva zaposlitev logopeda  v obsegu 1 celotnega programa. S tem se bo omogočila večja dostopnost do storitev logopeda, ki jih potrebujejo predšolski in šolajoči otroci.

Oglejte si tudi