Logo MojaObčina.si

Tržič

DANES
2°C
-4°C
JUTRI
2°C
-5°C
Deli
3916

V TRŽIČU VSE VEČJE POTREBE PO ŠPORTNIH POVRŠINAH IN DODATNIH VSEBINAH

Dan pred zaključkom letošnjega šolskega leta Občina Tržič v sodelovanju z Osnovno šolo Tržič, pripravlja razgibano dogajanje na prenovljenem športnem igrišču pri Dvorani tržiških olimpijcev, ki bo v četrtek, 23. junija 2016, ob 15.30 tudi uradno predano svojemu namenu.

Športno igrišče ob Dvorani tržiških olimpijcev je bilo zgrajeno leta 2000 ob izgradnji dvorane in osnovne šole. Med tednom se v dopoldanskem času občasno uporablja za namen in potrebe dejavnosti Osnovne šole Tržič, v popoldanskem času pa je igrišče preko celotnega tedna in vikenda polno zasedeno z rekreacijsko športno dejavnostjo mladine in ostalih občanov vseh generacij, predvsem ožjega mestnega jedra in bližje okolice, ki je sorazmerno gosto naseljena. Je edino zunanje športno igrišče v mestu Tržič. Na obstoječem športnem igrišču se v popoldanskem času izvajajo predvsem igre z žogo (mali nogomet in občasno hokej z rolerji) in kar je najpomembneje, igrišče je ves čas polno zasedeno.

 

Pojavila se je potreba po prenovitvi in razširitvi športnih površin in dodatnih vsebinah. Vsako večje naselje, še posebno pa sorazmerno gosto naseljeno mestno jedro Tržiča z okolico, kot tudi vsaka osnovna šola potrebuje zunanje športno igrišče, ki omogoča izvajanje športne aktivnosti tudi na prostem.

 

Občina Tržič je igrišče prenovila s sofinanciranjem Fundacije za šport. Skupna vrednost investicije po sklenjeni pogodbi z izvajalcem del Gitri d.o.o. znaša 143.337,00 EUR. V sklopu investicije se je z asfaltno podlago preplastilo večnamensko igrišče, uredilo odvodnjavanje ter uredilo manjšo betonsko tribuno. Območje športnega igrišča se je zavarovalo z novo varovalno ograjo in lovilnimi mrežami. Zgradila se je dodatna športna površina v obliki igrišča za ulično košarko s postavitvijo enega koša na asfaltni podlagi ter poligon za skok v daljino z zaletno stezo na tartanski podlagi. Športno igrišče je opremljeno z ustrezno razsvetljavo. Urejeno je odvodnjavanje meteornih voda in brežina, na športnem igrišču je postavljen pitnik in urbana oprema.

V času pouka v dopoldanskem času se bo igrišče uporabljalo za potrebe šole. V popoldanskem času in med vikendi pa bodo športne površine prosto dostopne vsem uporabnikom.

 

Z ureditvijo športnega igrišča ob Dvorani tržiških olimpijcev in Osnovni šoli Tržič so zagotovljene boljše in dodatne športne površine za športno dejavnost občanov občine Tržič vseh starosti, tako za rekreacijo, organizirano klubsko športno vadbo kot tudi za izvajanje športne in ostale dejavnosti Osnovne šole Tržič.

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!