Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

SVETOVNA PRVAKINJA IN NAJBOLJŠI SLOVENSKI PLEZALCI TA KONEC TEDNA V TRŽIČU

Ta konec tedna, v soboto 15. In v nedeljo, 16. Oktobra bo v Dvorani tržiških olimpijcev potekalo državno prvenstvo v plezanju, kategorija težavnost. Organizatorja, Planinska zveza Slovenije – Komisije za športno plezanje in Planinsko društvo Tržič napovedujeta aktraktivno tekmo s svetovno znanimi imeni iz sveta športnega plezanja.

Plezalke in plezalci bodo nastopili v starejši, srednji in mlajši kategoriji. Tekmovanja se bodo udeležili tudi naši najboljši plezalci, vključno z Mino Markovič, ki se zadnjih šest let uvršča na prva ali druga mesta na tekmah za svetovni pokal, svetovnih igrah, evropskih in svetovnih prvenstvih, Janjo Garnbret (Šaleški AO), večkratno mladinsko evropsko in  člansko svetovno prvakinjo, Domnom Škoficem, trenutno najboljšim slovenskim plezalcem ter ostalimi Slovenci, ki krojijo plezalne lestvice na svetovnem vrhu.

 

“V soboto ob 10. uri bodo nastopili kadetinje, kadeti ter mlajši deklice in dečki, ob 15.30 sledijo kvalifikacije za ženske in moške. Finalna tekma žensk in moških, ki bodo plezali istočasno, bo ob 20. uri. Nedeljski program je namenjen cicibankam in cicibanom ter mlajšim deklicam in dečkom,” napoveduje program Zoran Golič, načelnik Športno plezalnega odseka Planinskega društva Tržič.

 

Planinsko društvo Tržič tradicijo športnega plezanja vzdržuje tudi z vsakoletno organizacijo državnega prvenstva in s tem skrbi za popularizacijo športnega plezanja. “V Dvorani tržiških olimpijcev imamo treninge športnega plezanja za mlajše. S tem vzdržujemo bazo in jih usmerjamo v tekmovalni šport, kjer dosegajo lepe rezultate na različnih nivojih. Najmlajši pa z veseljem plezajo na naši steni v dvorani, ki je ena boljših v Sloveniji. Stena je stara šestnajst let in je vrhunska za trening, morda le malo prezahtevna za mlajše tekmovalce,” pove Zoran Golič.

 

Športni plezalci bodo ta konec tedna v Dvorani tržiških olimpijcev veseli tudi podpore s tribun, zato Športno plezalni odsek PD Tržič vabi na ogled atraktivnega plezanja najbojših slovenskih plezalcev. Vstop je prost. Pokrovitelj tekmovanja je Občina Tržič.

 

Oglejte si tudi