Logo MojaObčina.si

Tržič

DANES
6°C
-5°C
JUTRI
7°C
-7°C
3606

NAJBOLJŠI SLOVENSKI PLEZALCI PLEZALI V TRŽIČU

V soboto 15. in v nedeljo, 16. oktobra je v Dvorani tržiških olimpijcev potekalo državno prvenstvo v plezanju, kategorija težavnost, katerega organizatorja sta bila Planinska zveza Slovenije – Komisije za športno plezanje in Planinsko društvo Tržič.

Plezalke in plezalci so nastopili v starejši, srednji in mlajši kategoriji. Tekmovanja so se udeležili tudi naši najboljši plezalci, vključno z Mino Markovič, ki se zadnjih šest let uvršča na prva ali druga mesta na tekmah za svetovni pokal, svetovnih igrah, evropskih in svetovnih prvenstvih, Janjo Garnbret (Šaleški AO), večkratno mladinsko evropsko in  člansko svetovno prvakinjo, Domnom Škoficem, trenutno najboljšim slovenskim plezalcem ter ostalimi Slovenci, ki krojijo plezalne lestvice na svetovnem vrhu.

 

»Za nami je organizacija še en uspešne tekme državnega prvenstva v Tržiču. Tekma je bila pravi plezalni spektakel najboljših slovenskih plezalcev. Vzdušje na tekmi je bilo vrhunsko, obiskovalci so s svojo navzočnostjo podprli plezalce,« je po tekmi povedal Zoran Golič, načelnik Športno plezalnega odseka PD Tržič.

Pri mlajših dečkih je bil najboljši Anej Bogataj (DRPK), pri mlajših deklicah Liza Novak (PK Laško), pri cicibanih je slavil Tim Korošec (PK Škofja Loka), pri cicibankah Eva Hren (ŠPO APD Kozjak Maribor). Pri članih je bil najboljši Domen Škofic (ŠPO Radovljica), pri članicah pa je na najvišjo stopničko stopila Janja Garnbret (Šaleški AO). Pri mladinkah oz. mladincih sta slavila Žan Sudar (AK Ravne) in Julija Kruder (ŠPO Celje), pri kadetinjah in kadetih Klemen Novak (AO Kranj) in Mia Krampl (AO Kranj), pri starejših dečkih in deklicah pa Luka Potočar (ŠPO Radovljica) in Lučka Rakovec (ŠD Proteus). Med tržiškimi plezalci je bil najboljši Aleš Peharc, ki je med kadeti zasedel odlično četrto mesto.

Fotografija: Priznanja najboljšim je podeljeval župan Občine Tržič mag. Borut Sajovica.

Planinsko društvo Tržič je zadovoljno s pogoji za delo, ki jih imajo v tržiški športni dvorani. “V Dvorani tržiških olimpijcev imamo treninge športnega plezanja za mlajše. S tem vzdržujemo bazo in jih usmerjamo v tekmovalni šport, kjer dosegajo lepe rezultate na različnih nivojih. Najmlajši pa z veseljem plezajo na naši steni v dvorani, ki je ena boljših v Sloveniji. Stena je stara šestnajst let in je vrhunska za trening, morda le malo prezahtevna za mlajše tekmovalce,” pove Zoran Golič.

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!