Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

V Tržiču bo okrogla miza na temo Zakona o dolgotrajni oskrbi

Na povabilo Občine Tržič in OO DeSUS Tržič, bo v sredo, 15. novembra 2017, ob 17. uri v veliki sejni sobi Občine Tržič okrogla miza na temo Zakona o dolgotrajni oskrbi.

 Dolgotrajna oskrba je niz storitev, ki jih potrebujejo ljudje z zmanjšano stopnjo telesnih in kognitivnih sposobnosti in so posledično v daljšem časovnem obdobju odvisni od pomoči pri izvajanju osnovnih oziroma podpornih dnevnih opravil. V prihodnosti bo predstavljala vedno večji izziv, saj se populacija stara, poleg tega trendi kažejo, da se bo ta populacija srečevala z oviranostjo in tako potrebovala podporo pri temeljnih dnevnih aktivnostih.

 

Veliko oseb, kljub zmanjšanim psihofizičnim sposobnostim, želi živeti v domačem okolju, kjer pa sorodniki zanje ne morejo, včasih niti ne znajo pravilno poskrbeti. Pri tem je pomemben tudi finančni vidik zagotavljanja oskrbe.

 

Ali so rešitve, ki jih prinaša predlog Zakona o dolgotrajni oskrbi, ki je v javni obravnavi do 20. novembra letos, tako zelo slabe, kot jih prikazujejo nekateri ali pa so vseeno sprejemljive za večino deležnikov pri izvajanju in koriščenju storitev in pomoči? Na to in ostala vprašanja bodo na okrogli mizi skušale odgovoriti mag. Alenka Oven, direktorica Inštituta za dolgotrajno oskrbo,  dr. Anamarija Kejžar, direktorica Doma Petra Uzarja Tržič, Jana Jenko, predsednica OO DeSUS Tržič in Zvonka Pretnar, predsednica Društva upokojencev Tržič.

 

Oglejte si tudi