Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-4°C
Oceni objavo

V sredo predstavitev Bele knjige o pokojninah v Paviljonu NOB Tržič

Na povabilo Občine Tržič in OO DeSUS Tržič bo v sredo, 18. oktobra 2017, ob 10. uri predstavitev Bele knjige o pokojninah. V Paviljonu NOB Tržič jo bo podrobneje predstavil državni sekretar MDDSZ Peter Pogačar. Udeležbo na dogodku je potrdil tudi predsednik parlamentarnega Odbora za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Uroš Prikl.

V mesecu aprilu 2016 je Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti javnosti predstavilo t. i. Belo knjigo o pokojninah, v kateri so predlagani ukrepi, ki naj bi zagotavljali vzdržnost pokojninske blagajne.

Bela knjiga o pokojninah vsebuje predloge rešitev prilagoditve pokojninskega sistema, s katerimi lahko le-ta učinkovito odgovori na izziv, ki ga postavljajo spremenjene demografske razmere ter predstavlja podlago za informiranje izvršne veje oblasti pri pripravi zakonodaje. Njen namen je prikazati analizo trenutnega stanja na področju pokojninskega in invalidskega zavarovanja v RS; prikazati analizo učinkov nove pokojninske reforme iz leta 2012; oblikovati nabor možnih rešitev, ki bodo zagotovile javnofinančno vzdržnost pokojninskega sistema in hkratno primerno višino pokojnin tudi po izteku prehodnega obdobja, določenega v veljavni pokojninski zakonodaji; širši javnosti predstaviti stanje in projekcije pokojninskega sistema za sedanje delovno aktivno prebivalstvo Slovenije in predvsem za mlade, ki šele vstopajo na trg dela, sedanjim upokojencem pa omogočiti dostojno preživetje. Zadostno ozaveščenost javnosti vidimo kot pomemben predpogoj za sodelovanje širše javnosti v razpravi o nadaljnjih prilagoditvah pokojninskega sistema. Namen Bele knjige o pokojninah je predstaviti podlago za izmenjavo mnenj in predlogov vseh deležnikov pokojninskega sistema, s poskusom doseči čim večji možni konsenz, ki bo v nadaljevanju podlaga za pravočasno pripravo zakonskih rešitev.

 

Za dodatne informacije sta vam na voljo g. Vid Meglič, v. d. direktorja občinske uprave, na telefonski številki 04/59 71 510 ali preko elektronske pošte na vid.meglic@trzic.si in mag. Jana Jenko, predsednica OO DeSUS Tržič, preko elektronske pošte na jana.janca@gmail.com.

 

 

Oglejte si tudi