Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
2°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Pod gradom Neuhaus v Tržiču nastaja fitnes na prostem

Na severo-zahodnem delu območja gradu Neuhaus, ki stoji na vzpetini nad starim mestnim jedrom, te dni potekajo gradbena dela.
Občina Tržič je začela s prenovo obstoječega otroškega igrišča in površine za rekreacijo.Predvidena je ureditev telovadišča s programom telovadnih orodij za mladostnike in odrasle ter otroškega igrišča z večjim, kompleksnim igralom in urbano opremo. Hkrati bo urejena dostopna peš pot in sanirana zelenica.  

Nova ureditev rekreacijske površine je programsko ločena na dva sklopa, na telovadišče in otroško igrišče, hkrati pa je možno prehajanje med njima. Programa povezuje skupna dostopna pot.


Na peščeni rekreacijski površini je predvidena umestitev seta telovadnih orodij (ulična vadba - street workout), ki omogoča izvajanje vseh osnovnih elementov ulične vadbe.


Na peščeni varnostni površini pa bo novo otroško igrišče, namenjeno otrokom od dveh let starosti dalje. Igri najmlajših bo poleg igral namenjena tudi sama peščena površina ter prosta tratna površina.


Na območju telovadišča in otroškega igrišča, ki bo zaradi varnosti tudi primerno osvetljeno,  je predvidena umestitev klopi z naslonjalom in druga urbana oprema. V kolikor bodo nove naprave in oprema ovirali kasnejšo celovito ureditev spomeniškega območja, jih bo možno odstraniti.


Izvajalec, CVP d.o.o. iz Ljubljane, naj bi dela, v skupni vrednosti 45.943,89 evra, zaključil do 7. novembra letos.

 

 

Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi