Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Izlet članov ZŠAM Tržič

Kot napovedano, smo 20. maja 2016 izvedli izlet, pravzaprav poučno ekskurzijo, za člane ZŠAM Tržič. Pridružili so se nam tudi člani Društva upokojencev Tržič. Izlet smo izvedli v napovedanem obsegu, vsebini in času trajanja. Za to se lahko zavhalimo tudi vsem udeležencem izleta.
Izlet namenjen obisku Poligona varne vožnje v Logatcu, Parku vojaške zgodovine v Pivki in Ekomuzeja Pivških presihajočih jezer je bil po oceni udeležencev uspešen v vseh pogledih.

Tako smo se na Poligonu varne vožnje seznanili s samim namenom in dejavnostjo poligona, kot tudi s programi namenjeni vsem »kategorijam« (voznik začetnik, delavnica Triglav mladi, voznik povratnik, napotilo sodišča in izbris kazenskih točk)  voznikov B kategorije, osnovnimi moduli poligona, izredno poučnega in presunljivega videa, ter si ogledali tudi nekaj praktičnih vaj na samem poligonu.

Glede na vodeni ogled v Parku vojaške zgodovine smo imeli  priložnost, da si v dobrih dveh urah ogledamo najpomembnejše eksponate in se seznanimo z njihovimi  značilnosti in vlogo v obdobju druge svetovne vojne, obdobju nekdaj skupne domovine Jugoslavije in nazadnje tudi  v času osamosvojitvene  vojne.   Po ogledu smo si v vojaški kantini vzeli čas za okrepitev za naslednje vodenje po Ekomuzeju Pivških presihajočih jezer.

Za razliko od predhodnih dveh vsebin, smo se tokrat seznanili z izjemnimi naravnimi, nikdar do konca pojasnjenimi, značilnostmi  kraškega sveta s 17 presihajočimi jezeri. Je eno najbolj bogatih območij pestrosti rastlinskih (182 vrst) in živalskih (211 vrst hrošče, 106 vrst dnevnih metuljev, 133 vrst ptic) vrst (tudi velike zveri kot so medved, volk in ris). 


 

Oglejte si tudi