Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Tudi letos Glasbeni večeri v Tržiškem muzeju bodo

Z veseljem napovedujemo Glasbene večere v Tržiškem muzeju 2021, ki jih že sedmo leto zapored pripravlja za vse ljubitelje dobre glasbe Tržiški muzej v sodelovanju s programsko vodjo Romano Krajnčan in podporo Občine Tržič.


Festival bo potekal ob lepem vremenu na vrtu muzeja, v primeru slabega vremena pa v Pollakovem salonu ali, če bo potrebno zaradi vladnih zdravstvenih ukrepov, v Kulturnem centru Tržič.


Doslej smo gostili že številne znane umetnike in tudi za letošnje poletje smo pripravili zanimiv in raznolik program ter tudi nekaj prijetnih presenečenj za obiskovalce.


Prvi koncert bo na sporedu v petek, 4. junija ob 20.30. Z nami bodo legendarni NEW SWING QUARTET, ki se ponašajo s svetovnim slovesom ene najboljših gospel skupin nasploh.

Njihova bogata diskografija obsega 43 izdaj na različnih nosilcih zvoka. Kvartet, ki prepriča tudi najzahtevnejše občinstvo, je gostoval že po vsem svetu, odigral več kot 200 koncertov širom Evrope in Azije, izvedel številna gostovanja v cerkvah in dvoranah ameriškega juga ZDA.
New Swing Quartet je nastopal kot osrednji gost v mnogih svetovno znanih televizijskih in radijskih TV oddajah, vsako leto pa nastopijo na festivalih in koncertih po vsej Evropi. Delo kvarteta krasijo tudi mnoge nagrade in priznanja tako doma kot v tujini.

Obeta se nam izjemen večer odlične glasbe, ubranih glasov črnskega spirituala, gospela in pesmi iz cerkva ameriškega juga.  

       V nadaljevanju Glasbenih večerov v Tržiškem muzeju bodo nastopili še:

-          18.6. – IZ DETEKTIVKE: ZALA SMOLNIKAR & BAND

-          9.7. – MUZIKALI!: ANJA STRAJNAR & AKORDIKA

-          23.7. –  ELECTRO GIPSY SWING: MANOUCHE

-          6.8. – POPOTOVANJE PO SLOVENIJI: NUŠKA DRAŠČEK TRIO

-          20.8. – BRELOVA GLASBA IN POEZIJA: BRANE ZAVRŠAN & BAND


Vstopnice za koncerte si lahko zagotovite v Tržiškem Muzeju (T: 04 53 15 500, E-pošta: trziski.muzej@guest.arnes.si) ter v TPIC Tržič (T: 04 5971536 ali GSM: 051 627 057).


Za dodatne informacije sta vam na voljo:

Organizacija: Jana Babšek, Tržiški muzej (T 041 622 528, jana.babsek@guest.arnes.si).

Programski vodja festivala: Romana Krajnčan (T 041 686 795, info@romanakr.com).

Oglejte si tudi