Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
-4°C
PON.
11°C
0°C
Oceni objavo

Danes sprejem tržiških dobitnikov medalj s svetovnih prvenstev v sezoni 2014/2015

Ob zaključku tako uspešne sezone, kot je bila 2014/2015, ko so tržiški športniki na svetovnih prvenstvih osvojili kar 5 medalj, hkrati pa iz naše sredine prihaja tudi dobitnik velikega kristalnega globusa v deskanju na snegu paralelnih disciplin, Občina Tržič v sodelovanju s Športno zvezo Tržič pripravlja sprejem, na katerem bo skupaj z navijači, prijatelji in podporniki proslavila njihove uspehe. Sprejem bo v ponedeljek, 23. marca 2015, ob 18. uri v amfiteatru Gorenjska plaža. Po uradnem delu sledi zabava s skupino Folk idoli.
Na sprejemu se bomo spomnili uspehov Žana Koširja, Mateja Bečana, Uroša Bana in Roka Šmejica.

Žan Košir je v letošnji sezoni v deskanju na snegu v paralelnih disciplinah kar osemkrat stopil na zmagovalni oder in si s tem prislužil tako veliki kristalni globus kot tudi oba posamična mala kristalna globusa. Hkrati pa je v avstrijskem Kreischbergu oz. Lachtalu osvojil še naslov svetovnega podprvaka v paralelnem veleslalomu.

Matej Bečan je v nemškem Unterammergauu postal svetovni prvak v paraskiju, kombinaciji skokov na cilj in veleslaloma. Uspeh je dopolnil še z ekipno bronasto medaljo, kjer se je z medaljo okitil tudi Uroš Ban.

Rok Šmejic je na svetovnem prvenstvu v telemark smučanju v Steamboat Springsu v Koloradu v kraljevski disciplini klasični telemark osvojil drugo mesto med mladinci.

  

Mislim da gre tržiškemu športu relativno dobro, ob jasnem zavedanju in skromnem razmišljanju, da z veliko truda in energije zmoremo še več. Imamo obnovljen skakalni center, novo balinišče, odkupljen del kegljišča, zgrajenih še nekaj drugih igrišč, jasne načrte za izgradnjo nogometnega igrišča v Križah in malo igrišče v Sebenjah. Vendar si naše športnice in športniki zaslužijo še več. Po eni strani zaradi izjemne promocije mesta in občine, po drugi strani pa ne gre samo za spodbujanje tekmovalnega načina športa. S športom krepimo zdrav duh v zdravem telesu, veliko gibanja in rekreacije pa olajša reševanje vsakodnevnih težav,” pravi župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic. Dodaja še, da bodo v turistične namene z Žanom Koširjem v prihodnjih mesecih naredili fotografsko promocijsko kampanjo, morda posneli krajši film, da tudi širni svet spozna lepe kraje, kjer v zdravem okolju Žan nabira kondicijo za svoje uspeha. 

Oglejte si tudi