Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Tedenski dogodki v Občini Tržič

Ta teden nas bo uradno obiskalo poletje. S tem pa smo dočakali tudi odprtje Gorenjske plaže, kjer se boste lahko predajali vodnim aktivnostim in sprostitvi vsak dan v tednu.

Če se bo vaša družina povečala za malega, težko pričakovanega družinskega člana, ste vljudno vabljeni na Šolo za starše, v predavalnico Zdravstvenega doma Tržič. V ponedeljek, ob 18. uri, na  pogovor o poporodnem varstvu otročnice, v torek, ob 17. uri bo beseda tekla o  negi dojenčka. V četrtek, ob 18. uri o razvoju in negi zob v prvem letu vašega malčka, ob 19. uri pa bo predavanje o prehrani in boleznih pri dojenčku. Šola za starše je brezplačna.

V torek bo Društvo diabetikov Tržič med 18. in 19. uro v društveni pisarni v Bistrici izvajalo merjenja krvnega sladkorja, pritiska, trigliceridov in holesterola.

Vabljeni na predstavitev knjige , Janeza Slaparja - Temšaka ’’Takole je bilo včasih u Vom’’, Spomini na Lom pod Storžičem, ljudi, njihovo delo in življenje, ki bo v torek, ob 20. uri v Domu krajanov v Lomu pod Storžičem.

 

V okviru praznovanja krajevnega praznika KS Bistrica pri Tržiču v letu 2017 "Bistriško poletje", vas vabijo v ponedeljek ob 19. uri na ogled Plesne predstave in animacije Plesnega kluba Tržič. V sredo ob 19. uri si boste ogledali gledališko predstavo učencev Osnovne šole Bistrica in nastop Otroškega pevskega zbora podružnične šole Kovor. V četrtek bo prireditev Odprimo srca – druženje vseh generacij, ob 19. uri bodo za glasbeni uvod poskrbeli mladi Bistričani, sledila bo pravljična predstava Sneguljčica in 7 palčkov in skeč Babica gre na jug. Za tiste, ki bi si radi malo razvedrili pa se lahko ob 19:30 na parkirišču pred Osnovno šolo Bistrica udeležite dogodka,  kjer se bodo Bistričani pomerili v vlečenju vrvi, skakanju v vrečah, vožnji samokolnic v parih in hoji s hoduljami. V petek ob 8.30 uri bodo razglasili dobitnike priznanj Krajevne skupnosti Bistrica pri Tržiču najboljšim učencem, športnikom in prostovoljcem Osnovne šole Bistrica. Večina prireditev bo v Atriju Osnovne šole Bistrica, v primeru slabega vremena pa v šolski avli. V soboto pa bo od 20. ure dalje Žur za mlade v Amfiteatru Gorenjske plaže.

 

Če bi četrtkov večer raje preživeli bolj umirjeno in poučno, pa v knjižnici dr. Toneta Pretnarja ob 19. uri lahko prisluhnete potopisnemu potovanju o Zahodni Avstraliji.

Kitarski ansambel Svarun bo v Lešah, na Šterovi domačiji, v petek,  ob 19. uri izvedel samostojni koncert z naslovom V mesečini.

V petek ob 19.45 uri ste vabljeni na gong jogo v naravi na mirnem travniku pod Dobrčo, kjer boste občutili tisti blažen občutek v " truplu", ko za trenutek vse obstane. 

Za vse ki radi hodite v hribe, pa se v petek z Društvom upokojencev lahko odpravite na izlet na Sv. Višarje, v soboto pa s Planinskim društvom Tržič na Planinski izlet na Skutnik in Krnčico. 


V soboto od 16. ure dalje ste prisrčno vabljeni na Zbor krajanov in družabno srečanje krajank in krajanov v večnamensko dvorano na Ravnah. Lahko pa se udeležite gasilske veselice, ki se bo v soboto popoldne odvijala v Lomu pod Storžičem

V nedeljo, Občina Tržič in veteranske organizacije vljudno vabijo na tradicionalni pohod in osrednjo svečanost ob dnevu državnosti, ki bosta v nedeljo, 25. junija 2017. Že 17. tradicionalni pohod po poteh TO Tržič na planino Korošica se bo začel ob 8. uri pri Gostišču Karavla Koren. Osrednja svečanost s kulturnim programom pa bo ob 14. uri na mejnem prehodu Ljubelj. Prisrčno vabljeni.

Če vas pot kaj zanese v stari del Tržiča, se lahko ustavite tudi pri nas v TPICU, kjer vas bomo zelo veseli. Želimo vam uspešen in s soncem obsijan teden. 

Oglejte si tudi