Logo MojaObčina.si

Tržič

JUTRI
16°C
10°C
TOR.
18°C
11°C
3385

Ta teden na Tržiškem

Pred vami je kratek napovednik prireditev, ki se bodo v tem tednu zvrstile na Tržiškem.

Posebej bi vas radi opozorili na predstavitev knjige Stare tržiške jedi, novi okusi, ki bo v četrtek, 18. 1., ob 18. uri v Pollakovem salonu Tržiškega muzeja. Knjigo so pripravile članice študijskega krožka Tržiška kulinarična dediščina, ki že drugo leto poteka na Ljudski univerzi Tržič, so ob sodelovanju Saše Poljak Istenič iz ZRC SAZU in Bojana Knifica iz Tržiškega muzeja. V njej so zbrani recepti za pripravo tržiških tradicionalnih jedi ter lokalne zgodbe in anekdote, povezane s prehranjevanjem. Vabljeni, da se posladkate s tradicionalnimi sladicami, izveste, kako je knjiga nastajala in kdo so njeni ustvarjalci, in ugotovite, ali se želite pridružiti študijskemu krožku.

 

Tudi Knjižnica dr. Toneta Pretnarja ta teden vabi na predstavitev knjige. V torek bo v veliki dvorani na Balosu predstavitev knjige Zorana Predina Dno nima dna. Knjiga je zbirka njegovih kolumen in kratkih zgodb, v katerih se avtobiografski momenti prepletajo s kritičnim in lucidnim opažanjem in opisovanjem sveta, v katerem živimo. O tem in še marsičem se bo z avtorjem pogovarjal urednik založbe Litera Orlando Uršič.

 

V knjižnico pa vabljeni tudi v sredo,  ko vam bo, ob posnetkih izkušeni alpinist Ivan Rejc predstavil svoja doživetja v gorah doma in po svetu.

 

Koledar vsega dogajanja in podrobnosti o posameznih dogodkov  si lahko ogledate na http://www.trzic.si/koledar-dogodkov/,  številne ideje za krajša in daljša potepanja po Tržiškem pa boste našli na www.visit-trzic.com.

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi