Logo MojaObčina.si

Tržič

JUTRI
1°C
-4°C
PON.
2°C
-7°C
Deli
3645

Ljudska godca 21. stoletja, Boštjan Gombač in Janez Dovč, prihajata v Tržiški muzej

V petek, 19. maja 2017, ob 20. uri bosta gosta drugega koncerta v letošnjem ciklusu Glasbenih večerov v Tržiškem muzeju vrhunska glasbenika, ljudska godca 21. stoletja, Boštjan Gombač in Janez Dovč.

Boštjan Gombač, letošnji Prešernov nagrajenec in Janez Dovč igrata pod imenom Sozvočja Slovenije oz. Sounds of Slovenia. Tako je svoj trimesečni projekt naslovil Janez Dovč, ko je prehodil dolgo pot od Prekmurja do Rezije in posnel stare, še živeče ljudske godce, pevke in pevce, v želji po ohranjanju slovenske glasbene tradicije. Sozvočja Slovenije pa je tudi moderni sestav, ki združuje več kot štirideset glasbenikov. Najmanjša zasedba v duetu sta Gombač in Dovč, ki nekaj let uspešno nastopata tudi z izjemnim tubistom Goranom Krmacem.

»V Tržič prihajava v duetu. Igrala bova stare slovenske ljudske pesmi v najinih priredbah. Igral bom na številne inštrumente, ki ne bodo samo slovenski ljudski, tako da lahko obiskovalci pričakujejo najin svež pristop k ohranjanju ljudske zapuščine,« je pred koncertom povedal Boštjan Gombač. 

Čeprav ima vsak prostor svojo zgodbo, najraje nastopata v starih zgradbah, gradovih, v atrijih, v prostorih, v katerih se lahko igra z minimalnim ozvočenjem ali celo v akustični izvedbi.

»Smisel in namen je povsem izpolnjen, ko na koncert pride veliko ljudi, da deliš to umetnost z njimi. Pomembno je samo to, da skupaj preživimo uro in pol in da se nam nekaj novega zgodi, da se malo ustavimo, zapremo oči, zapojemo skupaj ter pozabimo na vrvež, ki nas vsak dan drži in zlepa ne izpusti iz primeža,« dodaja Gombač in vas ta petek zvečer vabi v Tržiški muzej.

  

V nadaljevanju Glasbenih večerov v Tržiškem muzeju bodo nastopili še:

  • ANA MARIA MITIČ & ROMANA KRAJNČAN KVARTET (16. junij 2017, ob 20.30)
  • MARINA MARTENSSON TRIO (21. julij 2017, ob 20.30)
  • TANGO STORY & NUŠKA DRAŠČEK (15. september 2017, ob 20. uri)

 

Vstopnice po 12 evrov so na voljo v Tržiškem muzeju, v TPIC Tržič, na elektronskem naslovu trziski.muzej@guest.arnes.si ali na telefonski številki 04 53 15 500.

 

Za dodatne informacije sta vam na voljo:

Organizacija: Jana Babšek, Tržiški muzej (T 041 622 528, jana.babsek@guest.arnes.si)

Umetniška vodja festivala: Romana Krajnčan (T 041 686 795, info@romanakr.com)

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij