Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Koledar dogodkov v tem tednu

 

Občina Tržič vas vljudno vabi na predavanje dr. Irene Mrak in dr. Matevža Novaka z naslovom Vsak po svoje ... v Namibijo!, ki bo v torek, 21. januarja 2020, ob 18. uri, v Razstavno-izobraževalnem središču Dolina.

Namibija je na svetovni ravni za leto 2020 razglašena kot ena najbolj privlačnih turističnih destinacij. Država pa ni zanimiva le za turiste, ampak tudi za številne raziskovalce. V predavanju bosta Matevž Novak in Irena Mrak predstavila svoje delo in popotniške vtise iz te, nam manj poznane, dežele.

 

Ste pripravljeni na najzabavnejše šale na temo šole? Vabljeni v četrtek, 23. 1. 2020, ob 19. uri, v Kulturni center, da vas Uroš Kuzman  v monokomediji Profesor Kuzman mlajši popelje na ekskurzijo po spominih na piflanje, plonkanje, pisanje in špricanje. Uroš, edini slovenski komik z doktoratom iz matematike in edini doktor, ki je v oddajah Na žaru z Ladom Bizovičarjem pošteno popekel Jana Plestenjaka in tudi samega predsednika Boruta Pahorja, je v tej krohotanja in hihitanja polni blok uri profesor, ki smo si ga vsi vedno želeli: sproščen, duhovit in ga bolj kot golo predavanje zanima to, da iz nas izvleče največ - smeha.

Nekaj vstopnic si lahko zagotovite v TPIC Tržič po 15,00 evrov.

 

V soboto pa bodo na svoj račun prišli otroci, saj  poleg predstav za odrasle,  ob 11. uri, v Kulturni center prihaja  bikec Ferdinand. To  je zgodba o znamenitem španskem bikcu, ki je od vsega najraje sam sedel pod plutovcem in duhal cvetice. Ja, tista zgodba o bikcu, ki je pomotoma sedel na čmrlja prav v trenutku, ko so na travnik vkorakali možje v črnem, da bi med vsemi biki izbrali najhitrejšega in najbolj divjega za bikoborbe v Madridu….

 

Podrobnosti o posameznih dogodkih si preberite na naši spletni strani Občine Tržič, pod zavihkom koledar dogodkov, https://www.trzic.si/koledar-dogodkov/?m=2020-01.

Oglejte si tudi