Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-2°C
ČET.
12°C
2°C
Oceni objavo

Bojan Križaj, naš junak in zmagovalec

Vabimo vas pogovorni večer z Bojanom Križajem in gosti, ki bo v Kulturnem centru Tržič v torek, 4. decembra 2018, ob 18. uri, zatem pa v Tržiški muzej na odprtje spominske stene, posvečene uspehom Bojana Križaja.

 Spominski prostor nosi naslov:

»Bojan Križaj, naš junak in zmagovalec«

 

Letos, ko mineva 30 let odkar je Bojan Križaj leta 1988 v Saalbachu zaključil svojo dolgo in bogato smučarsko kariero, je Tržiškemu muzeju predal odličja, ki jih je dosegel v svoji bogati karieri, med njimi tudi najdragocenejša: mali kristalni globus, srebrno kolajno s svetovnega prvenstva v Schladmingu iz leta 1982, pokale in odličja za vseh 8 zmag v svetovnem pokalu in 33 uvrstitev na stopničke svetovnega pokala.

 

Predmete smo uvrstili na stalno razstavo Slovenskega smučarskega muzeja, kjer bomo na spominski steni predstavili športno pot enega najbolj priljubljenih slovenskih športnikov vseh časov s predmeti, fotografijami, videoposnetki njegovih voženj, intervjuji, besedili, kvizom itd.

 

Ob tej priložnosti bomo organizirali pogovorni večer, kjer se bomo posvetili zlatemu obdobju slovenskega smučanja, ki se je pričelo prav z Bojanom Križajem, ki se je uspel s svojim izjemnim talentom, predanostjo in borbenostjo prebiti iz sivega povprečja v sam svetovni vrh. V mednarodni smučarski areni je nizal uspeh za uspehom kar 15 let.

Njegovi veliki uspehi so v 80-ih letih povzročili val navdušenja v Sloveniji in Jugoslaviji.

Še danes je eden naših najbolj priljubljenih in spoštovanih športnikov.

 

 

 

 

Oglejte si tudi