Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
5°C
PET.
14°C
-1°C
Oceni objavo

Antonov dobrodelni koncert v Lomu pod Strožičem

KO RK Lom je v soboto, 16. januarja 2016 pripravil Antonov dobrodelni koncert. Več o njem si preberite v zapisu Mire Čemažar.
Nastopili so domači glasbeniki: mladi Tilen Markič na harmoniko, starosta harmonikarjev Jože Meglič, otroci iz vrtca, šolske pevke, katere je na harmoniki spremljal Rok Meglič, Fronova družina, Mojca, Job in Jože Tišler, Sebastijan Meglič s svojim ansamblom. Osrednji gostje so bili Majda in Marjan Petan in ansambel Pr’jatli iz Moravč. S plesom so se jim pridružili plesalci v narodnih nošah, Francka in Franci Pogačnik in Dunja in Stane Frelih iz Radovljiškega konca. Obiskovalce so pozdravili predsednica KO RK Lom Mira Čemažar, predsednik KS Lom Matej Slapar, podžupan Občine Tržič Dušan Bodljaj, predsednik OZ RK Tržič Igor Grguraš. Lomski župnik, Silvo Novak pa je predstavil pomen praznika sv. Antona.  Ob zaključku so vsi nastopajoči skupaj z obiskovalci zapeli pesem, V dolini tihi.

Po koncertu je sledilo družabno srečanje. Postregli smo jim s klobasami, krajani pa so prinesli sladke dobrote. Za ples so poleg ansamblov poskrbeli domači glasbeniki, kateri so tudi ubrano zapeli. Prostovoljne prispevke smo zbirali za organizacijo izleta starejših krajanov Loma. Zahvalili bi se radi sponzorjem in vsem, ki so pomagali, da je prireditev uspela.

Oglejte si tudi