Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
7°C
SRE.
22°C
7°C
Oceni objavo

Tržiška knjižnica gostila dr. Rosvito Pesek

Razkošje knjige, bogatih pogledov in slovenske besede. Torkova odlična in zgovorna gostja naše vzorno in pozorno pripravljene knjižničarke Sabine Šolar, je bila dr. Rosvita Pesek. Dragoceno je, kadar obsežno dokumentarno gradivo naše narodne televizije dobiva tudi skrbno urejene, skrajšane in izbrane avtorske knjižne izdaje.

Gostja tokratnjega literarnega večera v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja v Tržiču je bila Rosvita Pesek, doktorica zgodovine, rojena v Mariboru, ki je svojo kariero začela konec '80. let prejšnjega stoletja na Televiziji Slovenija. Žarišče in Odmevi sta zgolj dve od številnih oddaj, ki jih je pripravljala in vodila. Pripravila je tudi več dokumentarnih filmov in 6 razstav v Muzeju novejše zgodovine. 

Leta 1998 je začela objavljati članke v različnih revijah, 2007 pa je izšla njena prva znanstvena monografija Osamosvojitev Slovenije: ali naj Republika Slovenija postane samostojna in neodvisna država? Letos je pri Mohorjevi izšla njena biografija o Francetu Bučarju.

V naši knjižnici so na voljo njene strokovne monografije in biografije: Osamosvojitev Slovenije: ali naj Republika Slovenija postane samostojna in neodvisna država?, Osamosvojitvena vlada: kako so gradili državo, Pučnik in Bučar.



Oglejte si tudi