Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Gasilski občni zbori v občini pod streho

Vsi tržiški občni zbori devetih Prostovoljnih gasilskih društev so bili dobro obiskani. Slišali smo izjemna poročila o opravljenem delu tako na področju intervencij  kot tudi v skrbi za tehniko in stalno nadgrajevanje našega strokovnega znanja. Opravljeno je bilo 73 tehničnih intervencij, tu statistično štejemo več kot devetdeset izvozov ob žledolomu kot eno samo.
Zelo ponosni smo na enakovredno vključenost žensk v naše delo in dobro vključenost mladih, ki jih tudi za vnaprej vabimo v naše vrste v še večjem številu.
Brez sodelovanja s krajevnimi skupnostmi, občino, ostalimi društvi, zlasti pa občani, ne bi šlo. Za primer podatek iz Kovorja, krajevna skupnost premore nekaj več kot tisoč petsto krajank in krajanov, v gasilsko društvo pa jih je vključenih več kot petsto. 
Kadar se številčnosti pridružita še sloga in povezovalno sodelovanje, so vedno tudi rezultati. Sinoči se je zato sestankovalo v novi dvorani prenovljenega vaškega doma, opremili smo se z novim traktorjem za tehnično reševanje, gospodu Smoleju, ki je tudi predsednik Krajevne skupnosti Kovor, pa smo podelili priznanje za petdeset let dela v gasilski organizaciji. 

Voljo do dela, znanje in načrte za naprej imamo. Pomagajte nam, da jih skupaj uresničimo. Na pomoč.

Oglejte si tudi