Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
5°C
PET.
14°C
-1°C
Oceni objavo

Zaradi epidemije podaljšan rok za oddajo ponudb za vzdrževanje javne razsvetljave v občini Tržič v obdobju 2020 do vključno 2022

Občina Tržič je v začetku marca z objavo na Portalu javnih naročil in na evropskem portalu TED povabila zainteresirane ponudnike k oddaji ponudbe za vzdrževanje javne razsvetljave v občini Tržič za obdobje do konca leta 2022.

Ker ukrepi v zvezi z virusom SARS-CoV-2 vplivajo tudi na otežkočeno pripravo ponudb potencialnih ponudnikov, je Občina Tržič rok za oddajo ponudb za predmetno javno naročilo podaljšala za tri tedne, in sicer do 29. aprila 2020: https://www.enarocanje.si/Obrazci/?id_obrazec=344755

 

Razglašena epidemija in ukrepi za zajezitev virusa vplivajo na vse spektre, med drugim tudi na področje javnega naročanja. Zato Ministrstvo za javno upravo svetuje, da javnim naročilom v teku naročniki ustrezno podaljšamo roke za oddajo ponudb in postavljanje vprašanj. Hkrati veljajo priporočila, da naročniki počakamo z objavo naročil, razen  za predmete naročil, za katere presodi, da jih nujno potrebuje. Na celoten proces oddaje naročila vpliva objektivna nezmožnost potencialnih ponudnikov za pripravo ponudb, komisij naročnikov za skupen pregled ponudb, preverjanje izpolnjevanja pogojev, predložitev dokazil in izvedba storitev oz. dobava blaga.

 

Občina Tržič je lastnik objektov in naprav, namenjenih javni razsvetljavi ob občinskih cestah in preostalih prometnih in drugih javnih površinah, ki niso v zasebni lasti in so namenjene razsvetljavi javnih površin v naseljih ter ambientalni osvetlitvi objektov, priključenih na omrežje javne razsvetljave. 

 

Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi