Logo MojaObčina.si

Tržič

DANES
14°C
9°C
JUTRI
21°C
10°C
Deli
3527

V TRŽIŠKE OSNOVE ŠOLE SEDLO 142 PRVOŠOLCEV

Prvi šolski dan je za vse, še posebej za prvošolce in njihove starše prelomen dogodek. V Občini Tržič je v šolskem letu 2017/18 prvič v šolske klopi sedlo 142 šolarjev. Na OŠ Tržič imajo 33, v podružnični šoli (PŠ) Lom 7, v PŠ Podljubelj 10, v OŠ Bistrica 34, v PŠ Kovor 10 in v OŠ Križe 48 prvošolčkov. Vseh učencev v tržiških šolah je 1194.

»Zadovoljen sem, da je bila Občina Tržič čez poletje uspešna pri številnih investicijah,  ki bodo povečale varnost naših šolarjev in vseh drugih udeležencev v prometu. V Križah smo zaključili z investicijo prestavitve avtobusnega postajališča, urejenih je nekaj varnih prehodov za pešce, javna razsvetljava, pločnik in asfaltirana ter podaljšana šolska pot mimo teniškega igrišča do OŠ Križe. Varnosti je namenjena tudi gradna pločnika med Loko in Kovorjem, ki je še v delu. Obnovljene so talne označbe,« pravi župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic, ki si je včeraj ogledal tudi zaključeno sanacijo strehe v Palčku, enoti Vrtca Tržič.

Župan je danes skupaj s prostovoljci, člani Društva šoferjev in avtomehanikov, policisti in sodelavci iz občinske uprave spremljal najmlajše na prvih šolskih poteh. »Sporočilo mora biti jasno, ne samo prvi september, 365 dni v letu je takih, ko se moramo v prometu obnašati  budno, previdno, strpno in odgovorno. Bodimo zgled otrokom na vseh naših poteh, tudi prometnih,” zaključuje župan mag. Sajovic.

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi