Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

TRŽIŠKI ZDRAVSTVENI DOM DOBIL SEDEM NOVIH RADIJSKIH POSTAJ, KI OMOGOČAJO BOLJŠO KOMUNIKACIJO EKIP NUJNE MEDICINSKE POMOČI NA TERENU

Ministrstvo za zdravje je junija letos objavilo Javni razpis za sofinanciranje investicij na primarni ravni za namen Nakupa terminalov za reševalne postaje za uporabo v nujni medicinski pomoči.
V skladu s pogoji razpisa so se lahko na razpis prijavile občine, na območju katere deluje zdravstveni dom, ki je vključen v mrežo izvajalcev nujne medicinske pomoči. Okvirna višina razpoložljivih sredstev za sofinanciranje projektov po tem javnem razpisu je znašala dobrih 935 tisočakov. 

Občina Tržič je na razpisu za nakup treh mobilnih  in štirih ročnih radijskih postaj pridobila sofinancirana sredstva  v višini 5.065,95 eur, preostanek potrebnih sredstev v višini 872,02 eur pa bo pridobila s strani Osnovnega zdravstva Gorenjske Kranj.


S posodobitvijo opreme bo Zdravstveni dom Tržič dosegel poenotenje ter boljšo učinkovitost komunikacije ekip nujne medicinske pomoči na terenu.

 

Oglejte si tudi