Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-2°C
SOB.
18°C
3°C
Oceni objavo

TRŽIŠKI SVETNIKI V ČETRTEK TUDI O ENERGETSKEM KONCEPTU OBČINE

Na 10. redni seji se bodo v četrtek, 12. novembra 2015, ob 17. uri sestali svetnice in svetniki Občine Tržič.

Med devetimi točkami dnevnega reda, bodo med drugim razpravljali o osnutku Odloka o proračunu občine za leto 2016. Seznanili se bodo z informacijo o vzpostavitvi osrednjega turističnega spletnega portala www.visit-trzic.com in izdaji image kataloga, ki sledi novemu sloganu »Razkošje poti. Izberi svojo.« Podali bodo tudi  mnenje k imenovanju predstavnikov ustanovitelja v svet javnega zavoda Knjižnica dr. Toneta Pretnarja.

Obravnavali bodo predlog lokalnega energetskega koncepta Občine Tržič in Akcijski načrt za trajnostno energijo občine. Tržiški Občinski svet je že leta 2014 podprl predlog, da Občina Tržič pristopi h Konvenciji županov, evropskemu gibanju, v katerem sodelujejo lokalne in regionalne oblasti, ki so se prostovoljno zavezale k povečanju energetske učinkovitosti in uporabi obnovljivih virov energije na svojih območjih. Podpisniki Konvencije se zavezujejo, da bodo izpolnili in presegli cilj Evropske unije 20% znižanja emisij CO2 do leta 2020.

Tržiški svetnice in svetniki bodo v četrtek razpravljali tudi o novi storitvi Komunale Tržič, najemu enojnega žarnega groba, za katero bi se plačevala najemnina sorazmerno s prostorsko zasedenostjo tovrstne grobne enote glede na ostale grobne enote in se seznanili s predlogi cen komunalnih storitev.

 

Oglejte si tudi