Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
6°C
PON.
22°C
8°C
Oceni objavo

TRŽIŠKI GOSPODARSTVENIKI POZDRAVLJAJO OBČINSKO STIMULACIJO

V torek, 3. junija, je na sedežu Občine Tržič 22 upravičencev podpisalo pogodbe o sofinanciranju za sredstva, ki so bila odobrena za razvoj podjetništva in gospodarstva v občini za leti 2013 in 2014. Na prvem tovrstnem razpisu v Tržiču, ki je namenjen mikro, malim in srednjim podjetjem s sedežem v Občini Tržič, je bilo razdeljenih 136.970,17 eura. Tržiški gospodarstveniki podpirajo finančno stimulacijo s strani Občine, opozorili pa so na težke razmere pri zaposlovanju novih delavcev, hudo konkurenco na tržišču in preveliko poznavanje zgolj pravic, manj pa obveznosti na strani zaposlenih.

Cilj javnega razpisa je izboljšanje konkurenčne pogoje na območju Občine Tržič za razvoj gospodarstva, spodbujanje investicijskih vlaganj zasebnega sektorja ter spodbujanje odpiranja novih delovnih mest. Sredstva za izvedbo treh ukrepov iz razpisa so znašala 150.000,00 EUR. Skupaj je na razpis prispelo 27 vlog, sredstva  pa so se odobrila za 22 prejemnikov po posameznih ukrepih, v skupni vrednosti 136.970,17 EUR. Gre za ukrepe "Spodbujanje začetnih investicij in investicij v razširjanje dejavnosti in razvoj", katerega namen je spodbujanje investicij v gospodarstvo in s tem vzpostavitev boljših možnosti za gospodarski razvoj in povečanje konkurenčnih prednosti vlagateljev. Za ta ukrep je bilo odobrenih dobrih 110 tisočakov EUR.

Za "Spodbujanje promocije podjetij in prodora na tuje trge" je odobrenih 11.785,75 EUR. Cilj ukrepa je promocija podjetij z območja občine Tržič na domačem in tujih trgih, s ciljem večje prepoznavnosti in pridobitve kupcev na teh trgih. Najmanj interesa je bilo za "Spodbujanje sobodajalstva", saj sta se prijavila le dva vlagatelja, ki imata željo povečevati oz. obnoviti prenočitvene kapacitete na območju občine in s tem spodbujati razvoj turizma. Skupaj bosta prejela nekaj več kot 14 tisočakov.

„V Občini Tržič pomagamo razvojno naravnanim podjetjem,“

pravi župan mag. Borut Sajovic. „Sredstva smo razdelili med tiste, za katere obstaja največja verjetnost, da bodo ta sredstva znali oplemenititi. Navdušuje me to, da smo prispevali za konkretne zadeve. Za nakup stroja, obnovo delavnice, nove turistične kapacitete, računalniško opremo, posodobitev lokala v starem mestnem jedru. S strani gospodarstvenikov smo dobili nekaj realnih usmeritev, kako jih v letu 2015 stimulirati tudi za odpiranje novih delovnih mest in dodatno zaposlovanje.“    

Župan Sajovic je vesel, da na strani gospodarstvenikov vladata optimizem in dobra volja ter da je dobrih novic s strani razvoja gospodarstva v občini precej. „Podjetje Tiko, ki je bilo pred stečajem, povečuje zaposlenost, podjetje Kvibo se razvija in želi dodatno graditi, v Tokosu, ki je šlo v stečaj,  so vzpostavili novo podjetje,“ pove župan Sajovic, ki se veseli vsake najmanjše investicije v občini, saj je mnenja, da dolžina koraka ni pomembna, bolj je pomembno, da ga velikokrat uspešno ponoviš.        

Oglejte si tudi