Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
SOB.
17°C
3°C
Oceni objavo

TRŽIČ JE IN OSTANE ŠPORTNO MESTO

V Občini Tržič sledijo dolgoročnim ciljem na področju športa z dvigovanjem športne ozaveščenosti in vključevanja čim večjega števila občanov vseh starostnih kategorij v različne oblike športnih aktivnosti ter z zagotavljanjem potrebnih minimalnih osnovnih pogojev za izvajanje in razvoj programov interesne športne vzgoje otrok in mladine, kakovostnega in vrhunskega športa ter športne rekreacije ter z zagotavljanjem racionalne mreže športnih objektov. Za izvajanje letnih programov športa Občina Tržič letos namenja 180.900,79 EUR. Na javni razpis je kandidiralo 25 športnih društev, ki delujejo na območju občine. Vsa so na razpisu tudi uspela. Javni razpis za sofinanciranje strokovnega kadra, na katerega so prispele tri vloge in kjer je za razdelitev predvidenih 13.161,00 EUR, pa še ni zaključen.
»Tržič je in ostane športno mesto, število ljudi ki se ukvarjajo s športom in rekreacijo, pa tudi število društev in klubov raste. Potrebujemo sredstva za program in športne objekte. Veselimo se zaključka Občinskega prostorskega načrta, ki bo omogočil razširitev Športnega parka v Križah in nogometnega igrišča. Letos nas čaka  še obnova igrišča pri OŠ v Tržiču, v neposredni bližini želimo, po uspešni izkušnji iz Križev, urediti fitnes na prostem in vzporedno posodobiti še eno otroško igrišče. Na današnjem srečanju s predstavniki športnih društev smo slišali številne potrebe in želje z različnih področjih, predstavljena je bila tudi problematika parketa v dvorani Tržiških olimpijcev, ki kliče po zamenjavi,« je misli po skupinskem podpisu pogodb s športnimi društvi strnil župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic. Želi si, da bi imeli ničelno toleranco do vandalizma, ki se pojavlja na nekaterih športnih igriščih, predvsem v Bistrici in Tržiču, saj gre za najbolj potratno razmetavanje težko prisluženega davkoplačevalskega denarja.

Med lanskimi večjimi investicijami v športno infrastrukturo v Občini Tržič velja omeniti fitnes na prostem v Športnem parku Križe, za katerega je občina iz proračuna namenila dobrih sedem tisočakov, investicijsko vzdrževalna dela s pridobitvijo novih športnih površin na igrišču ob Dvorani tržiških olimpijcev in OŠ Tržič v višini slabih 161.000,00 EUR, že drugo leto zapored je bilo postavljeno premično drsališče v Ravnah, kjer se je na tamkajšnjem balinišču uredil tudi električni priključek. Iz proračunskih sredstev so se financirala redna vzdrževalna dela v Dvorani tržiških olimpijcev in drugih športnih objektih.

 

Oglejte si tudi