Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
14°C
0°C
Oceni objavo

Sedemnajst županovih petic za najboljše učence tržiških osnovnih šol

Župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic je dopoldne v atriju Občine Tržič sprejel sedemnajst učenk in učencev treh tržiških osnovnih šol, ki so imeli vseh devet let šolanja odličen uspeh. Poslavlja se generacija 2005, ki je šolsko leto zaradi koronavirusa zaključila precej drugače kot generacije pred njo, a z inovativnimi rešitvami doživela valeto.
Po besedah mag. Boruta Sajovica, župana Občine Tržič, je eno od najprijetnejših vsakoletnih opravil župana prav sprejem odličnjakov. »Preprosto zato, ker so to mladi, pridni in delovni ljudje. Z delom skozi devet let osnovnega šolanja so dokazali, da imajo glavo na pravem mestu, da imajo delovne navade, podporo doma v družini in da imamo v Tržiču odlične osnovne šole,« je po sprejemu povedal tržiški župan, ki se še dobro spomni, kako je generacijo 2005 prvič sprejel v osnovno šolo. »Podelili smo jim rumene rutke in odsevnike, po devetih letih šolanja pa so pred menoj stali  skoraj odrasli ljudje. Preseneča me, da so iz generacijo v generacijo zrelejši, bolj odrasli tako telesno kot psihično, vse bolj navezani drug na drugega. Vedno jim polagamo na srce, da lahko gredo z optimizmom v svet. Z navadami in znanjem, ki jih imajo, bodo uspeli. Obenem pa naj nikoli ne pozabijo, da so doma v Tržiču. Prepričan sem, da se bodo v naše mesto radi vračali,« dodaja župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic. 

   

Posebnost letošnjega zaključka šolskega leta za devetošolce je bila tudi valeta, ki so jo na tržiških osnovnih šolah izpeljali na poseben način. V OŠ Križe so se učenci poslovili od učiteljev in šolskih zidov v telovadnici na priporočeni varnostni razdalji. Na OŠ Bistrica so bili na zaključnem druženju le učenci in učitelji, za starše pa so pripravili video prenos dogodka. Na OŠ Tržič pa so devetošolci zaključek šolanja prilagodili trenutnim razmeram, a kljub temu predali ključ mlajši generaciji. 

 

Priznanja in Županovo petico za devet let odličnosti na OŠ Križe so prejeli: Sanja Remškar, Jakob Rozman, Matic Primožič in Ana Ćosić. Na OŠ Bistrica so vseh devet let v znanju blesteli Tija Stritih, Brina Ahačič, Neža Frantar, Nina Pergar in Erik Koder. Županovo petico pa so si prislužili tudi odlični učenci iz OŠ Tržič: Marija Perne, Iza Gros, Nuša Ribnikar, Samo Zadražnik, Mariša Kos, Nika Nemec, Timotej Leitinger in Nali Belhar.

 

Županovi petici in slastnemu sladoledu je bila kot darilo priložena še sezonska vstopnica za poletne kopalne užitke na Gorenjski plaži. 

 

 

 

Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi