Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

SVETOVNI DAN SPOMINA NA ŽRTVE PROMETNIH NESREČ

Zavod Varna pot pod okriljem Organizacije Združenih narodov (OZN), Svetovne Zdravstvene organizacije (WHO) ter Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč (FEVR), 19. novembra 2017 že tradicionalno, tokrat enajstič zapored, obeležuje in organizira aktivnosti ob Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč.
Skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci se na svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah.
Geslo letošnjih mednarodnih aktivnosti je poziv k ZMANJŠANJU ŠTEVILA SMRTNIH ŽRTEV IN HUDO TELESNO POŠKODOVANIH V PROMETNIH NESREČAH ZA 50% DO LETA 2020, ki jih bomo v Sloveniji izvajali pod sloganom V POKLON ŽIVLJENJU.

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč predstavlja pobudo in poziv državam k izvedbi nacionalnih programov za zagotavljanje večje prometne varnosti. Povezuje žrtve prometnih nesreč po vsem svetu in družbi sporoča, da so čisto vse posledice prometnih nesreč nesprejemljive.

Z javnim govorom o t.i. »nevidnem svetu« žrtev prometnih nesreč želimo končati ravnodušnost družbe v odnosu do cestno prometne varnosti ter tistih, ki so umrli, bili poškodovani ali pa so v prometni nesreči izgubili nekoga, ki jim je drag. Le spoštovanje in zavedanje, kako dragoceno je vsako življenje, nam lahko povrne in utrdi smisel daru življenja, ki nam je dan.

Ob svoji desetletnici Zavod Varna pot organizira tudi slavnostno obeležitev Svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesreč, ki bo potekala v soboto, 18.11.2017, v Rdeči dvorani Mestne hiše v Ljubljani, s pričetkom ob 17.00 uri.

Aktivnosti pa se bodo tudi letos organizirano odvijale po različnih krajih in mestih v Sloveniji.

Želimo si, da se nam v spomin žrtvam prometnih nesreč pri tem pridruži čim več posameznikov in organizacij, zato pozivamo različne organizacije po slovenskih občinah, da na kulturen in primeren način ter ob pripravi lastnega programa počastijo Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč.
Aktivni za varnost v prometu !

Oglejte si tudi