Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
2°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Starejši vozniki na treningu varne vožnje

Društvo upokojencev Tržič in ZŠAM Tržič sta, glede na letni plan aktivnosti, v petek, 29. septembra 2017, organizirala trening varne vožnje za starejše voznike na poligonu Centra varne vožnje ZŠAM Celje v Ljubečni.
Program treninga varne vožnje se je izvajal na suhi, mokri in spolzki podlagi. S tem smo udeleženci treninga na kar se da varen, nazoren in učinkovit način pridobili znanja za reagiranje v situacijah, ki se pogosto pripetijo tudi v vsakdanjem realnem cestnem prometu. V trening so bile vključene tudi posebne vodne ovire (ki jih upravlja računalniško podprt sistem), ki so na zelo  realističen način prikazale različne prometne situacije-ovire. Namen le teh je bil, da smo udeleženci spoznali, kako pomembno je, da znamo nastalo prometno situacijo pravilno oceniti, jo predvideti in v njej pravilno ukrepati. 

 

Po mnenju vseh udeležencev lahko zaključimo, da je trening dosegel svoj namen, da je vsak izmed udeležencev dojel pomen hitrosti za varno udeležbo v cestnem prometu, pravilno uporabo sodobnih tehnologij vgrajenih v lastne avtomobile, pravilno reagiranje v izjemnih situacijah in ne nazadnje pomen pnevmatik za lastno varnost kot tudi varnost ostalih udeležencev v prometu.

Glede na pridobljene izkušnje,  priporočamo vsem voznikom, ne glede na starost in vozniški staž, da se udeležijo treninga varne vožnje, spoznajo lastnosti svojega avtomobila v ekstremnih razmerah in situacijah, ter pod budnim očesom inštruktorjev varne vožnje, pridobijo pomembna znanja za varnejšo udeležbo v cestnem prometu.

Aktivni za varnost v prometu!  

Oglejte si tudi