Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
3°C
TOR.
25°C
7°C
Oceni objavo

Spremenjen prometni režim v delu Kovorja in Loke

V izogib takim in drugačnim presenečenjem voznikom podajamo informacijo o spremenjenem prometnem režimu v delu Kovorja in Loke, ki naj bi omejil tranzitni promet in s tem povečal varnost zlasti ranljivejšim udeležencem v prometu, kot so pešci in kolesarji.

S spremenjeno prometno signalizacijo in s tem tudi prometnim režimom se boste srečali na delih Ceste na Hudo, v Praprošah, na Glavni cesti in Kriški cesti ter delu Loke v nadaljevanju Kriške ceste.

Na omenjenih področjih se boste naleteli na prometne znake, ki omejujejo motorni promet in z dopolnilnimi tablami. Da ne bi bili presenečeni ali celo v prometnem prekršku, vam v nadaljevanju citiramo 37. člen Zakona o cestah:

37. člen
(izjeme pri omejitvi uporabe javne ceste – lokalni promet)

(1) V primeru omejitve uporabe javne ceste za posamezno vrsto vozil se lahko uporaba te ceste dovoli za lokalni promet.

(2) Lokalni promet iz prejšnjega odstavka na območju omejene uporabe javne ceste je promet motornih vozil, ki imajo na tem območju izhodišče ali cilj, promet motornih vozil, katerih vozniki, lastniki ali imetniki pravice uporabe imajo na tem območju stalno ali začasno prebivališče, promet motornih vozil, ki so v lasti oziroma v uporabi pravne ali fizične osebe, registrirane za opravljanje prevozov, ki ima na tem območju sedež ali podružnico in urejeno parkirišče, ali avtošole, ki ima na tem območju sedež ali podružnico in urejeno parkirišče.

(3) Za lokalni promet se šteje tudi promet vozil za izvajanje rednega vzdrževanja ceste, vozil komunalnih služb, vprežnih vozil, koles, koles s pomožnim motorjem, koles z motorjem, lahkih štirikoles, traktorjev in motokultivatorjev ter promet motornih vozil, s katerimi se kandidati usposabljajo za vožnjo motornih vozil ali opravljajo izpite za voznike motornih vozil.

(4) Z globo 300 eurov se kaznuje voznik, ki vozi v območju lokalnega prometa v nasprotju z drugim in tretjim odstavkom tega člena .

(5) Z globo 1.000 eurov se kaznuje za prekršek pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik ali posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost, ki ravna v nasprotju s tem členom, njihova odgovorna oseba pa z globo 300 eurov.

Oglejte si tudi