Logo MojaObčina.si
DANES
6°C
-3°C
JUTRI
5°C
-1°C
Oceni objavo

Prvi šolski dnevi

Na začetku vsakega šolskega leta je na cesti veliko razigranih otrok, ki še ne poznajo nevarnosti v prometu. Kot prometni udeleženci so nepredvidljivi, prometne predpise si razlagajo po svoje (predvsem prometne znake, ki obveščajo o varni hoji), poleg tega pa ne zmorejo pravilno oceniti hitrosti in oddaljenosti bližajočega se vozila.
Tako smo se tudi 1. septembra 2023, torej na prvi šolski dan šolskega leta 2023/24, člani in prostovoljci Združenja šoferjev in avtomehanikov Tržič aktivno vključili v zagotavljanje varnih šolskih poti.

Projekt »Prvi šolski dnevi« smo pripravili v zadnjih dneh avgusta v dogovoru z ostalimi deležniki,  ki imajo v procesu zagotavljanja varnosti v cestnem prometu pomembno vlogo. Ob dogovorjeni uri pred pričetkom pouka je 14 članov in prostovoljcev ZŠAM Tržič bdelo nad udeleženci v prometu na in ob šolskih poteh vseh treh osnovnih šol in podružnične osnovne šole v Kovorju. Ustrezno podporo so nam nudili tudi policisti Policijske postaje Tržič.

Glede na opredeljen plan se aktivnosti zagotavljanja prometne varnosti nadaljujejo v naslednjih tednih septembra, tudi v obliki PEŠBUSA in sodelovanja v projektu Evropski teden mobilnosti.  

Dan je potekel brez kakršnih koli zaznanih ogrožanj šolarjev. Smo pa zaznali kar nekaj kršitev voznikov motornih vozil in tudi nekaj priložnosti za izboljšanje cestne infrastrukture.

AKTIVNI ZA VARNOST V PROMETU !

Vir: AVP RS, Policija

Oglejte si tudi