Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Projekt SOŽITJE za večjo varnost v cestnem prometu za seniorje in upokojence

Projekt SOŽITJE, ki ga zagotavlja in izvaja Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa, predstavlja prvi tak projekt, ki pokriva kategorijo starejših voznikov in združuje različne ključne deležnike na področju zagotavljanja varnosti v cestnem prometu. Gre več kot le za organizacijo predavanja za seniorje in upokojence– voznike.
V četrtek, 17. maja 2018, je AVP RS v sodelovanju z Društvom upokojencev Tržič in  ZŠAM Tržič uspešno izvedla program usposabljanja seniorjev in upokojencev za večjo varnost v cestnem prometu v okviru projekta Sožitje.

Namen predavanja je bil posredovati potrebna znanja, ki bi omogočila starejšim voznikom čim dlje ostati samostojni, mobilni ter obenem tudi varni v cestnem prometu. In ne samo čim dlje , temveč tudi varno za njih same in druge udeležence.

Namenu primerno je bilo izvedeno tudi predavanje s poudarkom na vsebinah, ki so trenutno aktualne zaradi novosti v cestni infrastrukturi in njeni opremi, vse gostejšem prometu in tudi potrebnih ukrepih v primeru prometnih nesreč. Udeleženci so izkoristili možnost praktične vožnje z inštruktorjem šole vožnje.

Razveseljivo je bilo, da so udeleženci predavanja napolnili veliko sejno sobo Občine Tržič in aktivno sodelovali pri izvajanju vsebin.  Za uspešno izvedbo velja zahvala tako izvajalcem programa, torej Javni agenciji Republike Slovenije za varnost prometa, kot tudi udeležencem predavanja.

 

AKTIVNI ZA VARNOST V PROMETU !

Oglejte si tudi