Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Preventivna akcija PEŠČI

PEŠČI so najbolj ranljiva skupina udeležencev v cestnem prometu. Statistika kaže, da so najbolj ranljive starejše skupine nad 64 let starosti, med katerimi beležimo največ smrtnih žrtev in težko poškodovanih.
Preventivna akcija je potekala v obdobju med 6. in 12. februarjem 2017, ko smo vsi akterji izboljšanja varnosti v cestnem prometu, izvajali preventivne aktivnosti.
ZŠAM Tržič je v tem času izvedlo tri aktivnosti.
Prva aktivnost je bila obveščanje občanov preko portala MojaObčina, kjer smo občane informirali o problematiki varnosti pešcev v cestnem prometu in namenu same preventivne akcije.

Ker med smrtnimi žrtvami pešcev nadpovprečno izstopajo starejši udeleženci (v letu 2016 namreč beležimo kar 10 mrtvih, 56 hudo telesno poškodovanih in 109 lažje telesno poškodovanih pešcev s starostjo nad 64 let), smo le tem posvetili največ pozornosti. Druga izvedena aktivnost je bila terensko delo. Izvedli smo jo na Deteljici, 9. februarja 2017. Zlasti starejše občane smo opozarjali na nujno uporabo odsevnih teles, svetlejših oblačil ter uporabo prometnih površin, ki so namenjene za hojo pešcev. Podelili smo jim tudi priložnostne zloženke in odsevne trakove

Kot zadnja izvedena aktivnost, pa je bila razdelitev dela akcijskega materiala Domu starejših občanov Tržič, plakate pa smo namestili še na Pomembnem avtobusnem postajališču Tržič, Petrolovem bencinskem servisu na Deteljici, trgovskem centru Deteljica in v KS Kovor (avtobusno postajališče).

Ocenjujemo, da je akcija dosegla svoj namen. Glede na izkazan interes mimoidočih in plan AVP RS, bomo akcijo ponovili v mesecu oktobru 2017.


Aktivni za varnost v prometu.

Oglejte si tudi