Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
14°C
0°C
Oceni objavo

PRENOVLJENO KRIŽIŠČE ZA VARNEJŠI VSAKDAN V PODLJUBELJU

Prednostna investicija v vasi Podljubelj v tem mandatu, prenova križišča, ki je domačinom več let grenilo življenje in izpostavljalo nevarnosti, je zaključena.
Prvo julijsko soboto je bila odstranjena prometna signalizacija in dano v uporabo sodobno križišče v Podljubelju, ki omogoča varno zavijanje iz smeri Avstrije v vas in v obratni smeri, iz vasi proti Kranju.

 

»Sreča je, če se delo, ki je namenjeno varnosti, opravi tako, kot je treba, če vidiš zadovoljne obraze domačinov, ki so na tem mestu štirideset let delali prekrške in tvegali nesrečo in če se delo v poletni sezoni, ko se pol Evrope duši v zastojih, opravi do zastavljenega roka,« pravi župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic.

Čeprav projekt na seji Občinskega sveta Občine Tržič ni bil soglasno podprt, je bilo iz občinskega proračuna zanj namenjenih 235.544,89 evrov z ddv. Občina Tržič bo s projektom kandidirala za pridobitev razvojnih sredstev za gradnjo komunalne infrastrukture za leto 2017 na Ministrstvu za finance.

 

»Vesel nisem le razširitve in rekonstrukcije križišča, širokih varnostnih pasov, odbojnih ograj, javne razsvetljave, ampak predvsem širine, odprtosti in večje preglednosti na tem mestu,« dodaja župan mag. Sajovic, ki vsem udeležencem v prometu želi varno uporabo in spoštovanje cestno prometnih predpisov.

 

 

Oglejte si tudi