Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Predavanje Zveze šoferjev in avtomehanikov o novih prometnih znakih in krožnih križiščih

V sredo, 9. 11. 2016, ob 19. uri smo v organizaciji in prostorih knjižnice dr. Toneta Pretnarja uspešno izvedli predavanje o novih prometnih znakih in vertikalnih označbah ter prometni zakonodaja in krožnih križiščih. Predavatelja Matjaž MOZETIČ in Franjo JURMAN sta prisotne, s svojim izvajanjem, aktivirala tako, da je bil napovedani čas predavanja izrazito prekoračen.
G. Matjaž Mozetič je predstavil najpomembnejše spremembe s področij novih prometnih znakov in talnih označb. Izpostavil je tudi, da če ne bomo vsi udeleženci v cestnem prometu spremenili prometne kulture, ne bomo uspeli izboljšati slabe prometne varnosti. 

G. Franjo JURMAN pa je svoj del predavanja namenil pomembnejšim določilom Zakona o voznikih in Zakona o pravilih v cestnem prometu.  Še posebej je izpostavil določila o veljavnosti vozniškega dovoljenja, globami in kazenskim točkami ter animacijami pravilne vožnje v različnih tipih krožnih križišč.

Zaključimo lahko z ugotovitvijo, da so tako organizator, predavatelja kot tudi prisotni prispevali k uspešni izvedbi predavanja.

Oglejte si tudi