Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-2°C
SOB.
12°C
1°C
Oceni objavo

PEŠBUS

S ponedeljkom, 7. septembrom 2020 smo prostovoljci ZŠAM in DU v dogovoru z odgovornimi iz OŠ Bistrica začeli izvajati aktivnosti »Pešbusa«
Kljub deževnemu jutru je 10 prostovoljcev varno »prepeljalo« 40 šolarjev in jim na koncu poti udeležbo tudi potrdilo. Tako bo na relacijah iz Loke, Ročevnice, zgornje Bistrice in Zelenice še naslednja dva tedna poskrbljeno za varno, predvsem pa aktivno pot do šole, ki ima številne prednosti:

-          Otroci so vsak dan fizično aktivni več časa in so bolje telesno pripravljeni kot otroci, ki se v šolo vozijo.

-          Spodbuja osebnostni in socialni razvoj otrok, saj ti razvijajo neodvisnost, krepita se njihov občutek odgovornosti in zavest o lastnih zmožnostih.

-          Otroci s premagovanjem krajših razdalj v okolju, ki ga poznajo, postopoma osvajajo prometne predpise in pravila vedenja ter postajajo suvereni udeleženci v prometu.

-          Z zgodnjim razvijanjem zdravih navad, kot je pešačenje, vzgajamo ozaveščene posameznike z zdravim in okolju prijaznim življenjskim slogom.

-          Razbremeni starše, ki tako otroke v šolo pospremijo samo ob določenih dnevih, ne pa vsak dan.

-          Če otroci v šolo pešačijo, se zmanjša število avtomobilskih prevozov in posledično tudi gostota prometa in količina škodljivih izpustov.

 

AKTIVNI ZA VARNOST V PROMETU !

Oglejte si tudi