Logo MojaObčina.si

Tržič

JUTRI
14°C
9°C
SRE.
21°C
10°C
Deli
5775

Občina Tržič za več varnosti ureja državno cesto skozi Križe

Oktobra lani so se začela izvajati gradbena dela na državni cesti skozi naselje Križe. Razlog za to je prestavitev avtobusnega postajališča, zato da se bo v letošnjem letu lahko začelo urejati tudi vaško jedro v Križah.

Na tem odseku se bo izvedla prestavitev avtobusnega postajališča pri pošti ter obnovilo obstoječe pri šoli. Za več varnosti bo zgrajen manjkajoči del pločnika ob stari šoli, uredila in posodobila se bo javna razsvetljava, uredili se bodo varni prehodi za pešce z ustrezno prometno signalizacijo. Na celotnem odseku se bo preplastilo vozišče in uredilo vzdolžno in prečno odvodnjavanje. Sočasno se bo izvedla prilagoditev cestnega priključka in asfaltiranje dostopne poti, ki vodi do teniških igrišč in naprej do šole.  Ob šoli bo trenutna deponija gradbenega materiala postala tudi stalno parkirišče za potrebe širitve šolskega športnega parka, urejeno križišče pa omogoča tudi nadaljevanje priljubljene kolesarske in peš poti med Pristavo in Križami, s podaljškom do Sebenj.

Vrednost del, ki se bodo zaključila predvidoma meseca aprila letos, znaša 175.400 evrov z vključenim DDV.

»Varnost na vseh področjih, še posebej pa v prometu, je ena od naših prioritet. Križe,  vas z ogromnim zaledjem z več kot 3000 občani,  to zagotovo potrebuje in zasluži. To je ena prvih investicij, ne pa zadnja, saj po ureditvi vaškega trga želimo s pločnikom povečati varnost tudi v naselju Snakovo in v nadaljevanju v sosednji KS Senično,« pravi župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic, ki se vsem krajanom zahvaljuje za strpnost in potrpežljivost ob izvajanju gradbenih del. 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi