Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
0°C
SOB.
18°C
2°C
Oceni objavo

Nova generacija mladih kolesarjev 2021

Odgovorni OŠ Križe so dne, 20. oktobra 2021, ob pomoči prostovoljcev ZŠAM Tržič, organizirali in izvedli kolesarske izpite. Udeležilo se jih je 42 učencev petih razredov  in uspešno opravilo preizkus obvladovanja vožnje s kolesom v realnem prometu. S tem so si tudi pridobili kolesarsko izkaznico,  ki jim dovoljuje samostojno vožnjo s kolesom (od 12 leta dalje tudi s kolesi s pomožnim motorjem (tako imenovanimi 25-kami) in e-skiroji) v cestnem prometu.

Za učence OŠ Križe je to pomemben korak v mobilnosti, saj v občini Tržič prednjačijo s številom kolesarjev, ki prikolesarijo h in od pouka (naključna opažanja beležijo do 47 kolesarjev, do 6 e-skirojev in do 4 25-k na dan).  

Kljub formalno doseženi pravici za samostojno vožnjo v prometu, pa velja izpostaviti, da naj starši oziroma skrbniki bdijo nad njihovim vedenjem v prometu in jim dajejo tudi ustrezen zgled. To med drugim pomeni, da tudi sami upoštevajo cestno prometne predpise, kolesarijo s čelado (zakonsko je obvezna za vse mlade kolesarje do 18 leta starosti) in popolno tehnično opremljenim in brezhibnim kolesom, ter z nošenjem ustreznih in svetlih oblačil.

Člani ZŠAM Tržič pa smo podarili vsem udeležencev kolesarskega izpita tudi zloženke » S kolesom varno v prometu«, akcijske liste ZZŠAM in odsevne trakove.

 

AKTIVNI ZA VARNOST V PROMETU ! 

Oglejte si tudi