Logo MojaObčina.si

Tržič

JUTRI
28°C
16°C
SRE.
31°C
15°C
3550

Nacionalna preventivna akcija Vozniki enoslednih motornih vozil

V letu 2021 bo nacionalna preventivna akcija Vozniki enoslednih motornih vozil potekala od 5. 4. do 11. 4. 2021.

Javna agencija za varnost prometa (AVP) svetuje motoristom izjemno previdnost in strpnost, prilagoditev hitrosti vožnje razmeram na cesti ter dosledno uporabo zaščitne čelade in druge opreme. Varnost motoristov je pomembno povezana z ravnanjem motoristov samih, saj statistični podatki kažejo, da so v več kot polovici prometnih nesreč povzročitelji motoristi. Pomembno je, da upoštevajo omejitve hitrosti, poskrbijo za vidnost, tehnično brezhibno enosledno vozilo ter uporabljajo zaščitno opremo in čelado.

Ostale udeležence v prometu pa opozarjamo na njihovo prisotnost in da se zavedajo ranljivosti motoristov. To pomeni, da so dodatno previdni in se večkrat prepričajo, da ne izsilijo prednosti motoristom ter da so uvidevni in pozorni na njih.

Motoristi se morajo zavedati svoje ranljivosti in zato na motor z glavo, saj NESREČA spremlja PREPOGUMNE.

Pred pričetkom nove sezone motoriste opozarjamo na še vedno hladno asfaltno površino, ki ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik. Poleg tega je zaradi zime na vozišču veliko udarnih jam in zimskega posipnega materiala. Tudi sposobnost obvladovanja motorja ni na ravni lanske jeseni. Pred daljšo vožnjo zato opravite tudi krajšo osvežitveno kondicijsko vožnjo.


Še posebej svetujemo, naj bodo čim bolj vidni, predvsem z nošenjem odsevnih oblačil svetlih barv. Prav tako pa je pomembno, da imajo motoristi vedno prižgane luči. Naj začetek motoristične sezone ne pomeni sproščanje adrenalina, preizkus zmogljivosti motornega kolesa in svojih sposobnosti na cesti, ampak predvsem varno uživanje v vožnji.AKTIVNI ZA VARNOST V PROMETU !

Vir: AVP

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi