Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Kljub informacijskem molku se je dogajalo

Kljub manku poročil o dejavnostih ZŠAM Tržič se je v obdobju, ko se niso pojavljali na spletni strani, dogajalo veliko, tako veliko, da nismo uspeli o dogajanju poročati vsem zainteresiranim.
Žal ali pa k sreči si projektne aktivnosti tako zgoščeno sledijo, da jih komaj uspešno izvajamo in dokumentiramo za potrebe naše Zveze ZŠAM in članskega glasila, Prometno varnostnega vestnika. V nadaljevanju vam posredujemo najbistvenejše informacije o aktivnostih v avgustu in septembru 2022.

Po uspešno izvedenem Sladolednem Pešbusu za oskrbovance DSO Petra Uzarja (6 izvedb s povprečno 30 udeleženci) smo prvi šolski dan pristopili k izvedbi projekta Zveze ZŠAM »Prvi šolski dnevi« in kot običajno na šolskih poteh okoli vseh treh osnovnih šol in POŠ Kovor zagotavljali varnost šolarjev ter s svojo prisotnostjo prispevali k umirjanju prometa. Istočasno smo evidentirali tudi priložnosti za izboljšanje prometne varnosti.

Prav tako smo z novim šolskim letom nadaljevali z aktivnostmi Pešbusa, na katerih smo zagotovili varno pot šolarjem pešcem od doma do šolskih vrat. Izvedbo smo zagotovili tudi na novi »relaciji« Trajbah - OŠ Bistrica.

Imeli smo tudi priložnost, da se srečamo in izmenjamo izkušnje s predstavniki in predsednikom ADAUR (Združenje za zaščito in pomoč udeležencem v prometu) iz pobratenega mesta Saint Marie Aux Mines, s katerim nas veže dolgoletno sodelovanje.

Agencija za varnost v cestnem prometu RS pa nam je odobrila sofinanciranje dveh malih projektov, ki jih izvajamo za potrebe DSO Petra Uzarja, in sicer: Nakupovalni Pešbus in okrogla miza na temo Kako smo včasih opravljali vozniške izpite ter  Prometni dnevi v Domu Petra Uzarja.

Ob vsem napisanem velja izpostaviti, da smo uspešno izvedbo zagotovili s članicami in člani ZŠAM in številnimi prostovoljkami, ki so se nam pridružile v zadnjem obdobju.

 

AKTIVNI ZA VARNOST V PROMETU !

Oglejte si tudi