Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Jesenska ekskurzija

Člani Združenja šoferjev in avtomehanikov Tržič smo po poletnih aktivnostih in delovno intenzivnem septembru (prvi šolski dnevi, Pešbus in ETM) organizirali in izvedli ekskurzijo v termoelektrarno Šoštanj (TEŠ) ter si ogledali Župnijsko središče Šentjanž na Vinski gori.
Kot običajno nas je avtobus v dopoldanskih urah, dne 4. oktobra, po »obveznem« postanku na Trojanah, pripeljal pred vhod v TEŠ 6. Vodeni ogled se je začel s predstavitvijo pomembnih podatkov o 4, 5 in 6 bloku TEŠ. Posredovane informacije so nam »odprle« drugačen pogled na TEŠ 6 in celotno področje pridobivanja električne energije v termoelektrarnah. Sledil je voden ogled same termoelektrarne TEŠ 6, ki nam je omogočil vpogled na glomaznost  vseh obratov proizvodnega procesa od kote 0, pa vse do kote 127.

Prevzeti nad slišanim in videnim smo pot nadaljevali po Šaleški dolini do Župnijskega središča Šentjanž na Vinski gori. Med potjo smo se tudi okrepčali in bili ob samem pogledu na središče prijetno presenečeni. Vodeni ogled pa nas je iz minute v minuto presenečal in navduševal s slišanim in videnim.  

Polni novih spoznanj, pogledov na energetiko in vtisov z obeh obiskanih lokacij, smo se v poznih popoldanskih urah vrnili na izhodišče s tem, da smo se med potjo bolj ali manj založili s trojanskimi krofi.

AKTIVNI ZA VRANOST V PROMETU !

Oglejte si tudi