Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

Po 18 letih zaživelo nogometno igrišče v Križah

Dobrih osemnajst let so bili tržiški mladi, športniki in rekreativci brez nogometnega igrišča. Na Martinovo nedeljo so na novi, atraktivni lokaciji te dragocene športne površine, odigrali prvo tekmo. Nogometni klub Tržič 2012 ima v svojih vrstah skoraj dvesto mladih, ki bodo domače tekme odslej lahko igrali v domačem kraju.  

Nogometno igrišče v Križah je po osemnajstih letih dočakalo srečen konec. Za zemljišče v izmeri 15 tisoč m2, je Občina Tržič plačala okrog pol milijona evrov.  

Za ureditev travnate površine je poskrbel domači izvajalec, samostojni podjetnik Anton Dobre. »Zemljišče je na atraktivni, sončni lokaciji. Igrišče, na katerem je urejeno ponikanje vode in odvodnjavanje, smo opremili z dvema goloma za mali nogomet za mlade selekcije in postavili dva večja gola, zaščitne mreže, postavljene so klopi. V spomladanskih mesecih pa bomo postavili še kontejnerje,« je nad novo pridobitvijo v Križah navdušen župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic.

Dodaja, da cilji in načrti v zvezi z nogometnim igriščem v Križah segajo še bistveno dlje. »V Križah bomo zgradili izobraževalno kulturni športni center. Sledili bomo cilju, ki smo si ga zastavili skupaj  z Nogometno zvezo Slovenije, Olimpijskim komitejem in in Fundacijo za šport, da tam postavimo veliko nogometno igrišče z umetno travo in spremljajočimi objekti. V razširjeni športni park pa želimo umestiti še veliko atletsko stezo in sodoben skate park,« dodaja župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic.

 

Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi