Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
4°C
JUTRI
24°C
3°C
Oceni objavo

Osrednje tržiško pokopališče z novo nadstrešnico in večjo hladilnico

Pokopališča so pomemben del občinske javne infrastrukture, ki je na voljo vsem občankam ter občanom. Tudi v občini Tržič se trudimo, da so primerno urejena. V lanskem letu so bila opravljena obsežna dela na pokopališčih v Križah in Kovorju, letos pa se dela nadaljujejo pri poslovilnem objektu na osrednjem tržiškem pokopališču.
Izvajalec del, KOVINAR-GRADNJE ST, d.o.o. je z deli začel konec junija in jih končal v začetku oktobra. Dela so se izvajala v dogovoru s pogrebno službo, tako da v dneh pogrebov, izvajalec del ni opravljal. Izvedel se je odkop celotnega objekta, naredila hidroizolacija ter energetska sanacija objekta. Poškodovani zidovi so se sanirali z ojačitvijo in injektiranjem. Nad ploščo se je izdelala streha, vgradilo novo stavbno pohištvo in elektroinštalacije. Ker je v času opravljanja del, 5. avgusta letos,  stopil v veljavo nov pravilnik o minimalnih standardih in normativih za izvajanje pogrebne dejavnosti, se je pričelo zbirati ponudbe za dodatna dela, ki jih  predpisuje pravilnik, z ostalimi deli pa se je nadaljevalo kljub manjšim popravkom že izvedenih del. V objekt se je namestilo prezračevanje, antibakteriološka luč, uredila vodovodna inštalacija z umivalnikom in odvodnjavanje. S prezidavo prostora je sedaj ločena pisarna za sprejem strank od prostora za pripravo pokojnika in hladilnico. Urejena je tudi zunanja površina pred objektom.

 

 »V letošnjem letu se spreminja Zakon o pogrebni in pokopališki dejavnosti, ki  pomembno vpliva na opravljanje te dejavnosti v vsaki od slovenskih občin. Da komunalno podjetje izpolnjuje vse pogoje za opravljanje dejavnosti, smo letos na novo zgradili večjo hladilnico in spremljevalni tehnični prostor,« pravi župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic.

Vrednost vseh izvršenih del po pogodbenih cenah znaša 55.494,84 evra z DDV.

Obiskovalci pokopališča in udeleženci pogrebnih slovesnosti pa na osrednjem tržiškem pokopališču že desetletja pogrešajo nadstrešek pri mrliških vežicah. »V minulih dneh je bil izbran najugodnejši izvajalec del, Gorenjska gradbena družba, ki bo večjo nadstrešnico na tržiškem pokopališču postavila do letošnjega božiča,« še dodaja župan.

 

 

Oglejte si tudi