Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
2°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Občina Tržič smo ljudje

"Sledimo zastavljenim ciljem in se veselimo rezultatov skupnega dela. Ob sodelovanju velike večine v občinskem svetu, smo znali odgovoriti na vse ključne izzive, pomembne za življenje vseh ljudi v občini" je v uvodu v predstavitev Občine Tržič v prilogi Moja Gorenjska zapisal župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic.

Gradili smo infrastrukturo, obnavljali športne in kulturne objekte, v vrtce sprejeli vse otroke, naredili smele korake v razvoju turizma. Kljub gorečemu nasprotovanju nekaterih posameznikov, smo pred mesecem dni ponosno odprli Gorenjsko plažo, ki jo je obiskalo že skoraj deset tisoč ljudi. Kot župan sem aktivno podpiral bogato razvito dejavnost društev. V tem mandatu se nismo zadolžili niti za evro, po črpanju evropskih sredstev pa smo ena najuspešnejših občin v državi. S kohezijskimi sredstvi smo občanom zagotovili pitno vodo za naslednje stoletje.

Ponosen sem na petsto dokončanih projektov, ki smo jih izvedli v kratkem času, prej pa na nekatere čakali desetletja. Mislili smo na vseh trinajst krajevnih skupnosti, vseh štiriintrideset naših krajev in vasi.

Ob vseh projektih nismo nikoli pozabili na človeka, na posameznika.  Zavedamo se, da se brez dobrega sodelovanja s podjetji, javnimi zavodi, krajevnimi skupnostmi in množico pozitivnih občanov, brez povezanosti, odrekanja in tudi prostovoljnega dela, vsega tega ne bi dalo postoriti. Potrebna je široka javna podpora, strokovna ekipa predanih sodelavcev ter veliko osebne trme in odrekanja.

Po tej poti bomo stopali tudi v prihodnje in sledili trendu razvoja in nujnih investicij. Zaključujemo prostorski plan občine, v mestu počasi napredujemo na področju BPT-ja, Gradu Neuhaus smo vdihnili življenje in dušo, lepe fasade še ne, severni priključek za Tržič na Ravnah ima že skoraj vsa soglasja, podobno novo križišče v Podljubelju, v Križah smo pri zaključku idejne ureditve vaškega trga in začetku gradnje travnatega nogometnega igrišča, v Kovorju z evropskim sofinanciranjem širimo Gasilni dom z novo večnamensko dvorano, Bistrica potrebuje novo krožišče, v Lomu je že v projektu cesta do  gorske kmetije Pr' Tič, nad Seničnim začenjamo z gradnjo sodobnega vodnega rezervoarja. Cestno povezavo med Lešami in Brezjami že posodabljamo, v Pristavi čaka na obnovo še pomemben del kanalizacije in pločniki proti Mlaki, Jelendol in Slap potrebujeta novo infrastrukturo, Žiganja vas in Sebenje pa dokončanje športnega igrišča, kolesarsko stezo in pločnik. Na Mlaki še v letošnjem letu začenja graditi uspešno tržiško podjetje.

Že začetega dela, ciljev in načrtov je torej veliko. Volje do dela, optimizma in osebne energije, prav tako. DEJANJA ŠTEJEJO, olajšajo življenje, povezujejo in združujejo. Hvaležen sem za družbo na poti življenja vsem in ponosen na veliko večino, s katero složno gradimo, vsem generacijam in življenju, prijaznejšo Občino Tržič.

 

                                                                                                                   Mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič

 

Oglejte si tudi