Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Občina Tržič podpira humanitarne programe

Občina Tržič že petnajsto leto zapored izvaja javni razpis  za sofinanciranje redne dejavnosti in socialnih, zdravstvenih in humanitarnih programov humanitarnih in invalidskih društev v občini Tržič. Nanj se vsako leto prijavi kakšen prijavitelj več in tako se je število prijav iz začetnih 21 povečalo na letošnjih 30, kar je največ do zdaj.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje redne dejavnosti in socialnih, zdravstvenih in humanitarnih programov humanitarnih in invalidskih društev v občini Tržič v letu 2020. Vsem 30 nevladnim, neprofitnim humanitarnim in invalidskim društvom in organizacijam  za opravljanje humanitarne dejavnosti ter župnijske Karitas z območja občine Tržič ali izven nje, ki pa v svoje programe vključujejo tudi uporabnike s stalnim prebivališčem v občini Tržič, je bilo ugodeno, višina sredstev pa odobrena skladno z merili in kriteriji javnega razpisa.

 

Glede na povečano število prijav smo v tem letu povečali tudi sredstva in sicer je bilo med domača društva razdeljenih 7.500 evrov, med tuja pa nekaj več kot 4.950 evrov. 

 

Prijaviteljem s sedežem ali enoto v Tržiču so dodeljena sredstva namenjena za redno delovanje ter prijavljene projekte, tistim, s sedežem izven tržiške občine pa sofinanciramo le programe, ki jih morajo uporabljati tudi občani Tržiča. Trenutno je občina v zaključni fazi izvedbe javnega razpisa za sofinanciranje redne dejavnosti in socialnih, zdravstvenih in humanitarnih programov humanitarnih in invalidskih društev, saj je tik pred podpisi pogodb s sedmimi prijavitelji s sedežem ali enoto v Tržiču ter ostalimi, ki v številne programe vključujejo tudi Tržičane. 

 

 

Oglejte si tudi