Logo MojaObčina.si
DANES
6°C
-3°C
JUTRI
5°C
-1°C
Oceni objavo

Neurje občini Tržič ni prizaneslo

Interventna telefonska številka štaba Civilne zaščite: 069 63 82 85. Nanjo kličite izključno za nujne klice – klice v sili
Tržiču današnje neurje ni prizaneslo. Ob 3. uri zjutraj je bil aktiviran štab Civilne zaščite Občine Tržič, ob 7. uri pa Načrt zaščite in reševanja ob poplavah v Občini Tržič. Vse razpoložljive enote prostovoljnih gasilcev, civilna zaščita, delavci Komunale Tržič, podjetniki z gradbeno mehanizacijo in prostovoljci so na terenu od zgodnjega jutra in pomagajo vsem, ki jih je neurje prizadelo.
Zalitih je bilo kar nekaj objektov, sprožilo se je več plazov, nekateri ogrožajo tudi hiše, zato so bili prebivalci evakuirani. Zaradi plazov in deroče vode, ki je poškodovala cestišča, je bilo zaprtih več cest. Še vedno je zaprta cesta na Tržič – Ljubelj in cesta Tržič – Ravne – Podljubelj.
Tudi v Dovžanovi soteski je neurje povzročilo precejšnje razdejanje, zato je razgledna pot do nadaljnjega zaprta.
V kolikor občani potrebujete interventno pomoč, pokličite štab, ki je lociran v PGD Bistrica pri Tržiču na telefonsko številko 069 63 82 85. Prosimo vas, da upoštevate, da številka ni namenjena podajanju informacij in splošnim klicem. Nanjo kličite izključno za nujne klice – klice v sili. Bodite strpni, saj se vsi na terenu trudijo pomagati in bodo prišli tudi vam na pomoč v najkrajšem možnem času.
Prosimo vas, da svojih domov, če to ni nujno potrebno, ne zapuščate, saj vremenska napoved še ne napoveduje izboljšanja razmer.
Ostanite na varnem, pazite nase, na bližnje in na svoje premoženje.

Oglejte si tudi