Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

V KS KRIŽE INVESTIRALI V VARNOST, NAPREDEK IN KAKOVOST BIVANJA

Leto 2017 bo v zgodovino Krajevne skupnosti Križe zapisano z velikimi črkami, saj so dokončane pomembne investicije trajnega skupnega pomena, ki so obogatile kraj in skupnost.
Mednje sodi prestavitev avtobusnih postajališč, kar je omogočilo začetek prenove kriškega trgca. Dodani so bili pločniki in prehodi za pešce na šolski poti za tiste, ki prihajajo iz Sebenj in Žiganje vasi. Cestišče je sedaj širše in preglednejše, sodobna javna razsvetljava pa omogoča večjo vidnost in varnost. Izboljšano je tudi meteorno odvodnjavanje. Do športnega parka s tenisom in novega velikega parkirišča zdaj vodi asfaltna pot.

 

Izgradnja novega povezovalnega kanala iz Sebenj do Snakovega je omogočila čistejše okolje, hkrati pa je prinesla tudi prenovo ulice. Dobili smo boljšo cesto ter uredili korito in brežino potoka. Vrtno ulico krasi nova javna razsvetljava. Izgradnjo celotnega kanalizacijskega sistema bomo nadaljevali proti ulici Pod Pogovco. Pospešeno načrtujemo tudi izgradnjo prepotrebnega pločnika in komunalne infrastrukture do vrha snakovškega klanca.

 

Zahteven zalogaj je bila tudi prenova Planinske poti. Dotrajana preozka ulica brez ustrezne komunalne opreme je po prenovi postala ena najlepših poti, tudi po zaslugi vaščanov samih, ki so po razširjeni obnovi s številnimi zasebnimi gradnjami precej pripomogli k lepši ureditvi. Razširitve, obnovljena fekalna in meteorna kanalizacija, vodovod, javna razsvetljava in dodatne ureditve prinašajo napredek in izboljšujejo kakovost bivanja.

 

Kriški trg s prenovo in izvirno arhitekturo postavlja piko na i letošnjemu gradbenemu dogajanju. Urejen vaški trg poleg dosedanjega parkiranja omogoča tudi počitek na klopeh ob pitniku, druženje in kulturno dejavnost.

 

»Križe so zelo pomembno tržiško lokalno stičišče, odprtje kar štirih velikih in že dolgo pričakovanih investicij pa zagotovo presega krajevni pomen. Obnova vodovodov, kanalizacij,  ostale komunalne infrastrukture na Planinski poti in Snakovški cesti,  širše in varnejše ceste, prehodi za pešce, novi metri pločnikov, dve avtobusni postaji, javna razsvetljava, dostop in nova cesta  do parkirišča ob športnem parku ter Kriški trg, center prave gorenjske vasi - vse to so dejanja, ki že služijo namenu in govore sama zase,« pravi župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic.

Zaveda se, da v današnjih časih dobro opravljeno delo, vedno kaže tudi cilje za jutri. »Pokazali smo da znamo, hočemo in zmoremo, zato na Občini Tržič že načrtujemo gradnjo pločnika  v Snakovem, odkup zemljišč za  širitev športnega parka v Križah, nekaj posodobitev komunalne infrastrukture ter povezovalno  magistralno kolesarsko pot od Pristave do Zadrage.«  

 

»Gradbeni posegi so zahtevni in življenje ob gradbišču je naporno. Zato pa je zadovoljstvo ob novih pridobitvah toliko večje,« se zaveda tržiški župan mag. Borut Sajovic. Prepričan je, da bodo dokončane investicije v KS Križe služile tako vaščanom kot tudi okoliškim prebivalcem, ki obiskujejo vrtec, šolo, športno igrišče, cerkev ali kulturno dvorano.

 

Krajevna skupnost Križe in Občina Tržič pripravljata simbolno odprtje vseh investicij v petek, 6. oktobra 2017, ob 17. uri na obnovljenem trgu v Križah.

 

Oglejte si tudi