Logo MojaObčina.si

Tržič

JUTRI
1°C
-3°C
SRE.
-1°C
-1°C
Deli

Jane's Walk: Skriti kotički in prazni prostori Tržiča

Društvo ZA razvoj Tržiča se letos, na povabilo Inštituta za politike prostora (IPOP), pridružuje mednarodni pobudi Jane's Walk. Urbani sprehodi Jane’s Walk so približno uro in pol dolgi vodeni sprehodi po mestnih četrtih, ki ozaveščajo o pomenu pešačenja po vsakdanjih opravkih in poudarjajo učinek, ki ga imajo lahko pešci na urejanje mestnega prostora.

Namenjeni so povezovanju prebivalcev s sosedi in sosesko in spodbujanju pripadnosti območju bivanja. Obenem sprehodi odpirajo priložnost za pogovor o težavah, s katerimi se stanovalci dnevno soočajo, ter omogočajo oblikovanje pobud, kako soseske narediti privlačnejše in prijetnejše za življenje. Pobuda Jane’s Walk izhaja iz Toronta, njen namen pa je širjenje dragocenih sporočil Jane Jacobs in popularizirati živost mest, ki se poraja preko povezanosti prebivalcev z bivalnim okoljem, sosedi in obiskovalci.
Urbani sprehodi »Jane’s Walk« potekajo vsak prvi konec tedna v maju in promovirajo urejanje mest po meri pešcev. Namen sprehodov Jane’s Walk je ponovno odkriti skrite razsežnosti naših mest z očmi pešca in radovednega opazovalca. Odkriti kaj je tisto, kar morajo vsebovati pešcu prijazne ureditve in kaj dela naše ulice in trge varne za prebivalce in obiskovalce, obenem pa povezovati ljudi v prizadevanjih za vsakodnevnemu življenju prijazne mestne četrti.
Naš tržiški sprehod ima naslov »Skriti kotički in prazni prostori Tržiča«. Obiskali bomo manj obiskane in prometne kotičke mestnega jedra. Med sprehodom bomo spregovorili o tem, kako bi te ulice lahko oživili, na novo odkrili in jih prikazali  kot del turistične ponudbe. V Tržiču prostorsko stisko trpijo mnoge javne ustanove in mnoga društva si želijo najti svoj prostor, ob tem pa je mestno območje polno praznih degradiranih prostorov. Iskali bomo ideje o tem, kako presekati ta gordijski vozel in kako oživiti mestno življenje.

Skriti kotički in prazni prostori Tržiča. 
Nedelja, 7. maja 2017 ob 11h, zbirno mesto pred OŠ Tržič. 
Sprehod organizira Društvo ZA razvoj Tržiča, vodil ga bo Klemen Belhar.


https://www.facebook.com/DrustvoZArazvojTrzica/
https://www.facebook.com/events/
http://ipop.si/urbani-sprehodi-janes-walk/
http://janeswalk.org/

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij