Logo MojaObčina.si

Tržič

DANES
3°C
-2°C
JUTRI
3°C
-7°C
3583

STRASTNI TANGO STORY IN NUŠKA DRAŠČEK ZA ZAKLJUČEK GLASBENIH VEČEROV V TRŽIŠKEM MUZEJU

Glasbeni večeri v Tržiškem muzeju se v tretji sezoni zaključujejo v petek, 15. septembra 2017, ob 20. uri s koncertom Tango story & Nuške Drašček.

 

Glasbeni večeri v Tržiškem muzeju v letošnji sezoni počasi jemljejo slovo. Začeli so se v aprilu z vokalno skupino Kreativo, maja sta bila gosta Pollakovega salona Boštjan Gombač in Janez Dovč, za muzikalen in ženstveni večer v juniju sta poskrbeli Ana Maria Mitič in Romana Krajnčan kvartet, s čustvenimi interpretacijami je občinstvo razvnela švedska pevka slovenskih korenin Marina Martensson, ki jo je vrt Tržiškega muzeja gostil v vročem julijskem večeru, avgusta so se Glasbeni večeri preselili v Germovko in na osrednji tržiški trg z dvodnevnim Festivalom Paradiž. Ta je ponudil vrhunske glasbene trenutke s pianistom Juretom Goručanom, bobnarjem in violončelistom Kristijanom Krajnčanom, Big Bandom RTV Slovenija pod vodstvom dirigenta Lojzeta Krajnčana, Omarjem Naberjem in Aniko Horvat.

Glasbeni večeri v Tržiškem muzeju se v tretji sezoni zaključujejo v petek, 15. septembra 2017, ob 20. uri s koncertom Tango story & Nuške Drašček. Koncert bo na vrtu muzeja, v primeru slabega vremena pa v Germovki.TANGO STORY je projekt Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 – Ptuj. Skupaj z svetovno znanim violinistom Stefanom Milenkovičem, je nastopil na največjih odrih v Sloveniji, Hrvaški in Bosni in Hercegovini, ter imel zelo uspešno turnejo v ZDA. Tokrat se vrača v prenovljeni zasedbi z enim najpomembnejših virtuozov današnje generacije na harmoniki Borutom Zagoranskim.

Tango Story so:

Borut Zagoranski – harmonika, Matija Krečič – violin, Mladen Delin – klavir, Marko Korošec – kitara, Žiga Golob – kontrabas. 

V večeru polnem strasti, temperamentne glasbe, plesa in petja, nas bodo mednarodno uveljavljeni glasbeniki popeljali od starega Tanga Vieha iz gostiln in bordela do Tanga Nueva – klasičnega modernega tanga.

 

 

NUŠKA DRAŠČEK velja za eno najboljših in najbolj vsestranskih slovenskih vokalistk. Navdušuje se nad šansonom, muzikalom, gospelom, bluesom, popevko, spevnimi jazz standardi, kvalitetnim popom, rnb-jem, funkom in soulom. Uveljavlja se tudi na področju klasične in operne glasbe. Nuška Drašček je kot solistka nastopala že z vsemi pomembnimi orkestri in big bandi pri nas.

Vstopnice po 12 evrov so na voljo v Tržiškem muzeju, v TPIC Tržič, na elektronskem naslovu trziski.muzej@guest.arnes.si ali na telefonski številki 04 53 15 500.

Generalni sponzor prireditve je OBČINA TRŽIČ.

 

Za dodatne informacije sta vam na voljo:

Organizacija: Jana Babšek, Tržiški muzej (T 041 622 528,

jana.babsek@guest.arnes.si)

Umetniška vodja festivala: Romana Krajnčan (T 041 686 795,

info@romanakr.com).

 

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!