Logo MojaObčina.si
DANES
31°C
18°C
JUTRI
33°C
15°C
Oceni objavo

Slaba novica iz KUD-a Podljubelj

Žal še kako drži, da dnevne novice sestavlja veliko več slabih kot dobrih. Material za slabe kar sam prihaja nasproti, za dobre se je pa treba kar potruditi. Prištejmo še to čudno človeško naravo, da slabe novice dobijo veliko več pozornosti – in imamo glave v hipu prepolne bremen. Slaba novica, ki daje sestavku naslov, pa je: sezona 2023/2024 KUD-a Podljubelj se končuje ... res je, le delno je slaba, ker gre pač h koncu – pozornost je pa le pritegnila :)

V resnici: novica je dobra precej bolj kot slaba, ker je bila sezona pestra in povezovalna, pušča pa lepe sledi. Lepe, nekatere prav nepozabne, globoke, za zmeraj.

Ni pa še čisto konec: srečamo se še enkrat, 11. maja v dvorani Doma krajanov Podljubelj, da se poslovimo v slogu. Sobota, 11. maj, ob 18. uri je namreč termin za 3. festival kamiŠIBAJ V ZAVETJE GORA. Nastopilo bo od 10 do 15 kamišibajkarjev, večer pa bo večdelen, da ne bo prenaporno in prehitro konec, namenjen bo zgodbam za otroke in odrasle, srečanju domačinov in povabljenih posebnih gostov. Priskrbeli bomo tudi kaj za v želodčke. Brez vas ne bo isto, zato vabljeni, vstop je prost. (kamiši-kva?)

Zdaj pa le še prgišče nepozabnih sledi iztekajoče se sezone: bela ušeska in repki, ki so skakljali po odru. Pa rdeči gumb, ki te reši s hodnika navidezne resničnosti. Pa obisk prijateljev kudovcev iz Sovodnja in Begunj. Pa straniščni variete, s podrtimi vrati WC-ja na koncu. Troje druženj pod okriljem GOST-a! Pa vsaj šestnajst domov v Podljubelju, kjer imamo zdaj pri hiši butaje (zakaj? Klik)! Pa še: prvo kudovsko službeno vozilo – poni kolo, ki je odeto v lučke v petek, 26. aprila, po (končno na prostem uresničenem) dogodku Z zgodbo na pot še dolgo svetilo v Kampu Podljubelj. Da bi še mnogokrat svetilo. In da bi se ljudem še mnogokrat kaj posvetilo na »ustvarjalnih podstrešjih« - za ples veselja ljubiteljske kulture, ki pravzaprav skrbi za izključno dobre novice.


Kristina Lindav, KUD Podljubelj

Oglejte si tudi